UFC

‘Tarzan‘ protiv ‘Gorile‘? Darren Till otkrio s kime se želi boriti u idućem nastupu

Darren Till

 Vanessa Carvalho/Zuma Press/Profimedia
Nekadašnji izazivač za pojas u velter kategoriji treba pobjedu nakon dva poraza u nizu

Može se reći kako Darren Till ne proživljava najbolje trenutke karijere. Borac iz Liverpoola poražen je u četiri od posljednjih pet nastupa, a trenutno je u nizu od dva poraza zaredom. Sve je započelo 2018. godine i prvim porazom u karijeri. Tyron Woodley savladao je Tilla u meču za prvaka velter kategorije, a borbu nakon te, uslijedio je težak poraz nokautom od Jorgea Masvidala.

Prešao je Darren u srednju kategoriju nakon toga, savladao je Kelvina Gasteluma i odmah se pozicionirao visoko u kategoriji. Međutim, Robert Whittaker i Derek Brunson vratili su ga u realnost i pred 28-godišnjakom puno je posla u narednom periodu. Ipak, unatoč tome što mu je pobjeda izuzetno potrebna u idućem nastupu, Till se i dalje nada borbama protiv ponajboljih boraca kategorije.

''Iz UFC-a su mi rekli: 'Darren, uz tebe smo. Poznajemo tvoj potencijal, stvarno te volimo, uvijek si tu za nas, spreman si boriti se s bilo kime, bilo kada.' Ja sam se složio s tim, a oni su me pitali s kime se želim boriti. Odgovorio sam da mi se sviđa Jared Cannonier kao idući protivnik. Oni su se čudili i pitali su me zar se uistinu već želim boriti protiv Jareda.'', izjavio je Till gostujući u Believe You Me podcastu kod Michaela Bispinga.

Inače, Jared Cannonier trećerangirani je izazivač UFC-ove srednje kategorije, a u prvom mjesecu iduće godine borit će se protiv Dereka Brunsona. Uspije li Jared slaviti u tom meču, vrlo vjerojatno ga čeka prilika za napasti pojas, nakon što Israel Adesanya i Robert Whittaker odrade revanš koji još nije ni službeno ugovoren.

Dakle, teško je očekivati da će Till s osme pozicije na ljestvici izazivača dobiti priliku boriti se protiv Cannoniera, naročito jer Jared ima već ugovoren meč. Cannonier bi postao izglednija opcija za Tilla eventualno u slučaju poraza protiv Brunsona. Međutim, čini se kako je i sam Darren svjestan da nema ništa od tog meča pa se okrenuo i nekim drugim potencijalnim protivnicima.

''Nekoliko su opcija bacili pred mene. Jedna borba koja mi se stvarno sviđa jeste ona protiv Seana Stricklanda. Ponudili su njega također, a ja sam Seana nekoliko puta već sreo i rekao sam mu da bih se rado borio s njim ako on to želi. Mislim da je on dobar borac i da bi to bila dobra borba. Još uvijek se borim protiv najboljih i to je jednostavno tako.'', rekao je Till.

Sean Strickland trenutno je na sedmom mjestu u poretku izazivača, a nanizao je pet pobjeda. Trebao se Strickland boriti ovaj mjesec na UFC 268 priredbi, no Luke Rockhold otkazao je nastup zbog ozljede i Strickland je ostao bez protivnika. Inače, ukoliko UFC-ovi matchmakeri upare Stricklanda i Tilla, bio bi to sukob ''Tarzana'' i ''Gorile'', jer to su nadimci ove dvojice boraca. Međutim, Tilla se puno više oslovljava kao ''Gorilu'', dok Stricklanda sve rjeđe nazivaju ''Tarzanom''.

Što se mjesta i vremena održavanja, postoje određene špekulacije da će UFC tokom trećeg mjeseca iduće godine održati priredbu u Londonu. Naravno da bi Till volio nastupati na takvom eventu.

''Nadam se da će složiti jednu dobru priredbu, a ja se nadam main eventu naravno. Imamo tipove iz Kaobon dvorane i sve ostale dečke iz Liverpoola te ostatka UK-a i Europe. Mislim da će to biti dobar card. Tako mi djeluje, no preostaje nam vidjeti.'', rekao je Till.

Nameće se pitanje je li Sean Strickland spreman toliko čekati. jer radi se o borcu koji preferira biti što aktivniji. U svakom slučaju, bio bi to sjajan ''matchup'' jer oba borca preferiraju borbu u stojci, a Stricklandov agresivni stil u kombinaciji s kontraškim stilom Darrena Tilla, ponudio bi nam pregršt zanimljivosti.

Linker
20. travanj 2024 22:38