UFC

(VIDEO) Chimaev bacao Jacka Hermanssona kao igračku: Čečen uvjerljivo slavio u hrvačkom meču

Khamzat Chimaev

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Čečen je samo dodatno podigao ‘‘hype‘‘ oko svojih hrvačkih vještina

Nije naročito česta pojava da UFC-ovi borci nastupaju u hrvanju slobodnim stilom. Nerijetko ih viđamo u grappling mečevima, a izleti u boks dopušteni su samo najvećim zvijezdama kao što je Conor McGregor. Međutim, Khamzat Chimaev i Jack Hermansson sinoć su hrvali slobodnim stilom.

Chimaev je brzorastuća čečenska senzacija, a hrvanje mu je jedno od glavnih oružja u bogatom arsenalu koji posjeduje. Chimaev je imao jako dobru hrvačku karijeru u Švedskoj. Triput je osvajao prvenstvo Švedske u hrvanju slobodnim stilom te je neporažen kao senior (24-0). Nadao se Khamzat odlasku i na Olimpijske igre, međutim, razni problemi s papirologijom oko državljanstva, omogućili su odlazak hrvaču kojeg je pobijedio na državnom prvenstvu. Jack Hermansson s druge strane počeo je hrvati grčko-rimskim stilom kao 9-godišnjak, a bio je i švedski nacionalni prvak. Ipak, UFC-ov borac srednje kategorije više je na glasu kao majstor BJJ-a, nego kao hrvač.

Chimaev i Hermansson obračunali su se u sklopu Bulldog Fight Night priredbe u Švedskoj, a Čečen sa švedskom putovnicom slavio je rezultatom 8-0. Khamzat je odmah na samom početku sjajno rušio Jacka, a manje od minute trebalo je Chimaevu da povede 6-0. Vrlo brzo Chimaev je upisao još dva boda, a taj rezultat ostao je do kraja meča. UFC-ovi borci odradili su dvije runde po tri minute, a Hermansson je tokom druge runde prezentirao osjetno bolju obranu od rušenja te je i sam imao dobrih, ali neuspješnih pokušaja.

Samo dva boda nedostajala su Chimaevu da povede 10-0 i tu bi došlo do takozvanog tehničkog tuša i automatskog prekida meča. Jack Hermansson šestorangirani je borac UFC-ove srednje kategorije i stvarno je nevjerojatna lakoća kojom ga je Chimaev bacao tokom prve runde.

Inače, Jack Hermansson i Khamzat Chimaev dobri su prijatelji i meč je prošao u takvom tonu. Hrvački meč odradili su u kategoriji do 187 ''pounda'' (84.82 kg), a zanimljivo je da je Chimaev na vaganju izgledao nešto krupnije od Hermanssona koji nastupa isključivo u srednjoj kategoriji, dok Khamzat Chimaev trenutno ide ka vrhu velter kategorije (170 'pounda').

Snimku kompletnog meča možete pogledati OVDJE.

Linker
22. travanj 2024 05:14