UFC

The Rock otkrio kako će u novom filmu glumiti jednu od najvećih MMA ikona

The Rock i Mark Kerr
 screenshot/Youtube, UFC
Jedna od najvećih glumačkih svjetskih zvijezda, Dwayne Johnson poznatiji kao The Rock, ovog će vikenda dodijeliti 'BMF' pojas pobjedniku borbe između Jorgea Masvidala i Natea Diaza. No, osim toga je na svojoj vlastitoj konferenciji za medije otkrio još nešto. U svom novom filmu glumit će legendarnog Marka Kerra.

Prije velike UFC 245 konferencije za medije, The Rock je dobio priliku obratiti se prisutnim medijima, a u startu je bilo najavljeno samo kako jedna od najvećih svjetskih glumačkih zvijezda ima važnu obavijest za sve MMA fanove. On je vrlo raspoložen došao na pozornicu te je odmah otkrio o čemu je riječ.

"Ponosan sam što mogu reći kako ćemo Seven Buck Productions i ja napraviti film o jednom od vaših osnivača, pionira vašeg sporta, 'Smashing Machineu' Marku Kerru. Njegova priča je nevjerojatna. On je tip koji je osvojio dvije teškaške titule u ranijem stadiju UFC-a i čovjek koji je također otišao u Pride i tamo imao sjajan niz. Želio sam gurnuti tog tipa u prvi plan", rekao je Johnson. Osim toga je potvrdio kako će on glumiti Kerra, no nije otkriveno kad bi se film trebao početi snimati. Sebe je predstavio kao velikog dugogodišnjeg MMA fana i priznao je kako je neko vrijeme razmišljao o MMA filmu te da je odabrao Kerra kao nekoga čija se priča čini najzanimljivijom.

Mark Kerr bio je jedan od najdominantnijih MMA boraca u vrijeme svojih najboljih nastupa. Osvojio je UFC 14 i UFC 15 turnire, na način da mu je za ukupno četiri pobjede trebalo tek nešto više od pet minuta. Nakon UFC-a je otišao u tek osnovani Pride, gdje je upisao niz od pet pobjeda između ostalog savladavši i Branka Cikatića. Bas Rutten je u dokumentarnom filmu HBO-a, "The Smashing Machine", otkrio kako su u vrijeme Kerrove dominacije organizatori mijenjali pravila kojima bi zabranjivali ono gdje je on najkvalitetniji (udarci glavom i koljena na tlu), samo da bi borbe što dulje trajale.

Nažalost, njegova kasnija karijera imala je fazu gdje se borio sa svojim vlastitim demonima koji uključuju ovisnost o steroidima i tabletama za bolove. Tako je pred kraj kompromitirao svoju karijeru koju je završio s omjerom od 15 pobjeda i 11 poraza. Danas 50-godišnji Kerr živi u Ohiju, gdje se bavi trgovinom.

Linker
01. svibanj 2024 16:07