UFC

Costa pohvalio Chimaeva zbog prozivanja Pereire: ‘To je jako pametan potez‘

Paulo Costa

 Screenshot (youtube, Espn Mma)
Brazilac inače konstantno proziva Chimaeva, ali ovaj put je prepoznao smislen potez Khamzata

Prozivka Khamzata Chimaeva kojom čečensko-švedski borac poziva Alexa Pereiru na međusobni obračun mnogima je zapala za oko. Iako se Chimaevu često spočitava da se bori s osjetno manjim borcima u velter kategoriji, Khamzat je na kritike naišao i nakon prozivanja Pereire koji je novopečeni prvak srednje kategorije, a konstitucijom izgleda kao poluteškaš.

Chimaev je u Pereiri prepoznao priliku da se bori za pojas protiv borca koji bi mu stilski izrazito trebao odgovarati. Pereira je pokazao velike manjkavosti kad su hrvanje i parter u pitanju, a to su upravo najveće prednosti Khamzata Chimaeva.

‘‘Pereirino hrvanje je na toj razini (niskoj), jer on je tek došao u ovaj sport i kratko je u ovom sportu. Kad sam vidio da ga je Khamzat prozvao, pomislio sam: ‘Oh, moj Bože, Khamzat će da srušiti u prvih 30 sekundi. Okej, to je borba i sve je moguće, ali to nije borba na kakvu je Pereira spreman.‘‘, rekao je Darren Till prije nekoliko dana u razgovoru s Michaelom Bispingom, a svoje mišljenje iznio je i Paulo Costa.

Šestorangirani izazivač UFC-ove srednje kategorije jedan je od boraca koji ponajviše proziva Chimaeva kroz posljednja dva mjeseca. Iako Chimaev zasad nije pokazao pretjeran interes za obračunom s Costom, Paulo ga ovom prigodom nije prozivao zbog toga, nego je istaknuo kako Khamzat radi pametnu stvar prozivajući Pereiru.

‘‘Da, to je jako pametno. Ako se bude borio s Alexom (Pereirom), on će biti velik problem za Alexa, jer Alex nema nikakav ‘grappling‘. MMA je puno drukčiji od kickboksa. Šanse su protiv Alexa ako se taj meč ostvari, ali mislim da neće doći do te borbe. Ja sam tražio Chimaeva da se borimo, a on je rekao da planira ostati u velteru. Ali ovdje (u Pereiri) vidi veliku priliku da lako dođe do pojasa.‘‘, rekao je Costa za Submission Radio, a zatim se osvrnuo na meč Coste i Adesanye.

‘‘Bio je to jako dobar meč. Mislim da je Adesanya bio malo bolji od Alexa. Ali da, Pereira ima puno snage u svojim rukama, pogotovo s malim rukavicama. Bio sam jako sretan zbog Alexa. Adesanya ima problem s primanjem udaraca. Mislim da on nije tako izdržljiv kao ostali tipovi. Alex je izdržljiv, ali Adesanya ne baš. Adesanya je radio dobar posao izbjegavajući Alexove udarce skoro punih pet rundi, ali na kraju ih nije mogao izbjeći. Nemam prognozu za revanš.‘‘, rekao je Costa.

Paulo bi se inače trebao boriti 12. veljače (2. mjesec) protiv Roberta Whittakera, ali puno je komplikacija u vezi ugovaranje te borbe. Više o tome možete pročitati OVDJE.

Linker
20. travanj 2024 05:20