UFC

T.J. Dillashaw po prvi put progovorio o dopingu: "Nisam ljut jer sam to napravio"

TJ Dillashaw
T.J. Dillashaw po prvi put je otvoreno progovorio o svom doping skandalu. Otkrio je kako je sve napravio svjesno i isto tako je dodao kako nije ljut na sebe zbog toga što je učinio.

Nešto više od dva mjeseca prošlo je otkako je T.J. Dillashaw pao na doping testu. Sada već bivši UFC-ov prvak bantam kategorije protekla dva mjeseca nije komunicirao s javnošću. Ipak, ovog vikenda je bio dio Bellatorovog eventa kao dio tima Juana Archulete. Znao je da to znači svojevrsni povratak u žižu zbivanja pa je prije toga odlučio izaći u javnost s nekim informacijama. Odabrao je Chaela Sonnena kao osobu kojoj će otvoriti dušu. Njih dvojica odradili su intervju koji je objavljen na Sonnenovom Youtube kanalu, a naravno kako je najzanimljiviji upravo onaj dio koji se tiče doping pada.

"Bilo je to najmračnije razdoblje mog života, a ujedno i najbolje. Imam sina od 17 mjeseci i on mi je odvraćao misli od svega i s njim sam provodio prekrasno vrijeme. Hvala Bogu na njemu, jer bilo mi je teško. Sakrivao sam se, nisam radio intervjue. Bilo je stvari koje sam odmah htio reći, no nisam htio da ispadne kako tražim izlike", rekao je T.J. nešto o tome kakva su bila protekla dva mjeseca, a onda je prešao na temu koja sve zanima:

"Prvo i najvažnije, varao sam. Neću bježati od toga, uostalom iznio sam to prije nego je USADA objavila. Tako je kako je, napravio sam što sam napravio. Znao sam da će morati doći vrijeme kad ću govoriti o tome i ovo je taj prvi put. Bio sam usred nečega što se nije ranije postiglo. Tu ne mislim da titulu dvije kategorije, iako sam to htio više nego išta. Želio sam potvrditi kako sam najbolji borac svijeta. Borac sam koji je lako zadovoljavao kilograme za bantam i zbog toga sam mislio da će mi i muha biti laka. Uvijek sam skidao kilograme. Ovog puta sam svoje tijelo dovodio do ekstrema. Šest tjedana prije borbe, tijelo mi se počelo raspadati. Ujutro se nisam htio ustajati i ići na trening."

Rekao je kako je nakon toga počeo raditi sve pretrage, a najviše brige zadala mu je ona u kojoj je provjeravao hematokrit. Rekao je kako se našao na rubu anemije i shvatio je kako nešto mora poduzeti ukoliko želi doći do borbe. Kaže kako je tada odabrao lijek koji u sebi ima svojstva nekoliko supstanci na koje je pao.

"Uzeo sam nešto što sam znao da ne smijem. Riječ o lijeku koji se zove Procrit. Radi se o lijeku za anemiju i znao sam da mi to mi ne bi pomoglo samo da zadovoljim težinu, nego da budem ono što jesam. Nisam ljut što sam uzeo, jer bez toga ne bih niti dogurao do borbe. Ali da, varao sam i uhvaćen sam. Teško je. Ali ipak, također je teško ne mrziti sam sebe zbog toga. Ne znam, zapravo teško je i razmišljati o tome", otkrio je.

T.J. je dobio dvogodišnju zabranu nastupa i moći će se vratiti tek u siječnju 2021. godine. To znači kako ispred sebe ima itekako dovoljno vremena za razmisliti o svim pogreškama koje je napravio u pripremama za prošlu borbu. Možda na kraju ipak nije trebao ući u taj rizik. Ukoliko je ono što govori točno, koštale su ga nerealne ambicije.

Linker
26. travanj 2024 17:54