UFC

Tko će biti favorit, Jon Jones ili Tom Aspinall? Kladionice su objavile prve koeficijente

Tom Aspinall (lijevo) i Jon Jones (desno)

 Screenshot (youtube, Ufc)
Sve se više priča o obračunu prvaka i privremenog prvaka UFC-ove teške kategorije

Imamo li napokon borca koji će poraziti Jona Jonesa i nadjačati ga unutar UFC-ovog kaveza? Britanski teškaš Tom Aspinall proteklog vikenda došao je do statusa privremenog prvaka UFC-ove teške kategorije i kroz skorije vrijeme trebao bi napasti pojas u teškoj kategoriji.

Lakoćom je Aspinall prošao kroz Sergeija Pavlovicha, iako je meč prihvatio na ‘‘short notice‘‘ samo dva i pol tjedna uoči UFC 295 eventa. Po tko zna koji put, Aspinall je oduševio svojom brzinom i fluidnim kretnjama. Takvi teškaši prava su rijetkost, a Ciryl Gane trenutno je jedini teškaš čije kretnje i brzinu možemo usporediti s Aspinallovim.

No, kako bi se Aspinall nosio s Jonesom? Postoji li borac s kakvim se Jones već nije susreo i porazio ga tijekom svoje karijere? Činjenica je da Jones nije naročito testiran u teškoj kategoriji. Odradio je samo jedan nastup koji je potrajao malo dulje od dvije minute, ali lakoćom je završio Ciryla Ganea.

Kako bi se Jones snašao u ‘‘dubljim vodama‘‘, kako bi se nosio s udarcima teškaša i koliko bi se snašao kada borbu ne bi tako lako odveo u parter, preostaje nam saznati. Unatoč svim pohvalama na račun Toma Aspinalla, kladionice i dalje favoriziraju Jonesa.

Prvi koeficijenti za ovaj potencijalni meč pušteni su putem BetOnline.ag kladionice, a Jon Jones je favorit. Početni koeficijent na njegovu pobjedu iznosi 1,70, dok je koeficijent na pobjedu Aspinalla 2,20. Nije to pretjerana razlika i koeficijenti će sigurno varirati, posebice ako meč bude službeno ugovoren.

Naravno, nemojte zaboraviti na Stipu Miočića. Najveći teškaš u povijesti UFC-a i dalje je sljedeći na redu kad je u pitanju napad na Jonesovu titulu, a možda baš on porazi Jonesa prije nego Aspinall i dobije priliku za nešto takvo.

Linker
17. svibanj 2024 05:13