UFC

Tom Aspinall prošao je mnoštvo kušnji uoči meča s Pavlovichem: ‘Morao sam saznati kakav sam kad stvari krenu po zlu‘

Tom Aspinall

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Novopečeni privremeni prvak teške kategorije mučio se s ozljedom, ali i s vizom

Dva i pol tjedna prije UFC 295 eventa, Tom Aspinall dobio je poziv za uskočiti na priredbu. Jon Jones otkazao je meč protiv Stipe Miočića, UFC-ovi čelnici odlučili su organizirati meč za privremenog prvaka, a Sergei Pavlovich trebao je partnera za ples.

Aspinall je dobio poziv u sitne sate, zbog razlike u vremenskim zonama između SAD-a i Engleske. Donekle u polusnu, Aspinall se javio na telefon i pristao je boriti se protiv Sergeija Pavlovicha, nokautera koji je iza sebe imao šest uzastopnih pobjeda nokautom u prvoj rundi.

Sama činjenica da nije bio u punom treningu nije predstavljala najveći problem za Toma Aspinalla. Engleski teškaš otkrio je kako se mučio s ozljedom leđa i malo je falilo da otkaže meč.

‘‘Htio sam odraditi samo jedan dobar sparing prije nego krenemo za SAD. Tijekom četvrte runde sparinga, dogodio se problem s leđima. Nikad prije nisam iskusio nešto takvo. Uhvatio me nevjerojatan grč u leđima i leđa su mi se ukočila. Ništa posebno se nije dogodilo, ali moja leđa su se ukrutila i ukočila. Od tada pa nadalje nisam mogao trenirati.‘‘, započeo je Aspinall gostujući u MMA Houru, a potom je nastavio opisivati patnju kroz koju je prolazio.

‘‘Stanje se poboljšalo do meča, a moj tim se pobrinuo da dobijem najbolji mogući tretman. Nekoliko dana samo sam se pitao: ‘Što učiniti?‘. Pristao sam na meč, cijeli svijet zna za taj meč, a ja se ne mogu pomaknuti. Uspjeli smo me osposobiti za borbu, ali nismo bili daleko od puno lošijeg ishoda. Nisam prošao trening kamp, a čak niti u tom kratkom dvotjednom trening kampu, ja nisam mogao sudjelovati u većini toga. Bilo je to ludo. Osim toga, nisam imao niti vizu. Morao sam odraditi milijun telefonskih poziva po pitanju vize, a nekoliko puta putovao sam u London, na posve drugi kraj države. Apsolutna ludnica.‘‘, prepričao je Tom Aspinall.

Na kraju krajeva, Aspinallu se rizik isplatio, jer pobjedom nad Pavlovichem postao je privremenim prvakom UFC-ove teške kategorije. Nerijetko slušamo borce kako ističu benefite ‘‘short noticea‘‘ i navode kako nemaju vremena prolaziti sav stres i torturu trening kampa. Tom Aspinall prošao je seriju kušnju iako je meč prihvatio samo 2,5 tjedna uoči eventa, ali svejedno nije odustajao.

‘‘Ovo je nešto što me privlači ka ovom sportu. Želim saznati kakva sam zapravo osoba, od čega sam satkan? Kakav je Tom kada stvari krenu po zlu? Mnogo toga pošlo je po zlu uoči ovog meča, puno prepreka našlo se na putu. Ali jednu stvar sam ponavljao u svim intervjuima. Govorio sam kako borbu neću dobiti gledajući ju na TV-u.‘‘, zaključak je UFC-ovog privremenog prvaka teške kategorije.

Aspinall je još dodao kako su ga leđa mučila tjedan dana, a kasnije se ukočenost jednostavno povukla. Nije se radilo o nikakvoj konkretnoj ozljedi, ali dok je trajalo, bilo je bolno i teško.

Linker
02. svibanj 2024 23:15