UFC

Tko je Kanađanin koji večeras nastupa na ‘main cardu‘? Prošle godine oduševio je prelijepom gestom

Mike Malott

 Amy Kaplan/icon Sportswire/Newscom/Profimedia | Instagram (joey Rodriguez)
31-godišnji Mike Malott brzo je osvojio srca MMA fanova

Podosta MMA fanova kritički je nastrojeno prema UFC 289 eventu i posebno prema programu ‘‘main carda‘‘. Amanda Nunes i Irene Aldana predvode event, a u ‘‘co-main‘‘ eventu obračunati će se Beneil Dariush i Charles Oliveira. Teško je pronaći zamjerku za ta dva meča, ali ostala tri meča na glavnom dijelu priredbe ne djeluju kao mečevi koji bi se trebali naći na ‘‘main cardu‘‘ ovakvog eventa.

Ipak, jedan od boraca na ‘‘main cardu‘‘ uživat će ogromnu podršku publike u Vancouveru i svoje mjesto na glavnom dijelu eventa vjerojatno je pronašao jer je Kanađanin. Radi se o Mikeu Malottu (9-1-1, 2-0 UFC), perspektivnom borcu UFC-ove velter kategorije.

31-godišnji Malott ugovor s UFC-om izborio je u desetom mjesecu 2021. godine, a do ugovora je došao pobjedom na Dana White‘s Contender Seriesu. Malott je nakon samo 39 sekundi borbe porazio Shimona Smotritskog i Dana White nije morao pretjerano razmišljati.

Debi u UFC-u Malott je čekao do četvrtog mjeseca 2022. godine, a bio je to uistinu debi za pamćenje. Malott je odmah uparen s podosta iskusnim Mickeyjem Gallom, ali bila je to samo još jedna Malottova pobjeda u prvoj rundi.

Kanađanin je nokautirao Galla nakon tri minute i 41 sekundu borbe, no osim sjajnog nastupa u kavezu, Malott je još više oduševio potezom nakon borbe. Naime, Malott je na putu do svlačionice prikupljao donacije od publike, a novac je skupljao za liječenje bolesne trenerove kćerke.

U pitanju je bila kći Joeyja Rodrigueza, a 15-godišnja Angie borila se s rakom, odnosno Hodgkinovim limfomom. Osim novca koji je prikupio na putu do svlačionice, Malott je obećao donirati i svoj honorar u iznosu 10 tisuća dolara. Svojom gestom oduševio je i Jakea Paula koji je putem GoFundMe platforme donirao 10 tisuća dolara, a jako brzo su donacije premašile ciljanih 50 tisuća dolara. Dana White neposredno nakon eventa rekao je da Malott može zadržati svoj honorar, jer UFC-ov predsjednik odlučio je donirati 10 tisuća dolara iz svog džepa. Malott je očito mnoge potaknuo na lijepu gestu.

Nekoliko mjeseci kasnije, točnije sredinom desetog mjeseca prošle godine, Joey Rodriguez objavio je sretnu vijest putem svog Instagram profila. Njegova kći Angie uspješno se izliječila i priča je dobila jedan lijepi završetak.

Mike Malott imao je velike zasluge u cijelom tom procesu, a njegov drugi UFC nastup čekali smo do drugog mjeseca 2023. godine. Malott je tada uparen s Yohanom Lainesseom, a Kanađanin je ponovno slavio u prvoj rundi.

Svih devet pobjeda u dosadašnjoj karijeri Malott je upisao prekidom. Četiri puta slavio je nokautom, a pet puta ‘‘submissionom‘‘. Adam Fugitt bit će njegov protivnik večeras na UFC 289 eventu, a pobijedio ili izgubio, ne sumnjamo da će Mike Malott uživati u gromoglasnoj podršci publike u Vancouveru.

31-godišnji Kanađanin na neki način bit će nagrađen za sve dobro što je radio kroz protekli period i vjerujemo da će nastupom u najjačoj MMA organizaciji pred domaćom publikom ostvariti jedan od svojih životnih snova. Tu se vraćamo na početak ovog teksta. Istina da Mike Malott vjerojatno nije ime koje bi se inače našlo na ‘‘main cardu‘‘ velikog ‘‘PPV‘‘ eventa, ali nakon ovakve priče ne možete zamjeriti UFC-u jer su mu dali takvu priliku.

Linker
01. svibanj 2024 03:54