UFC

(VIDEO) Ruski bombarder nastupa ovaj vikend: Prisjetite se kako je Pavlovich nokautirao Blaydesa u svom prošlom nastupu

Sergei Pavlovich

 Screenshot (youtube, Ufc)
Sergei Pavlovich trenutno je možda i najmoćniji udarač u UFC-u

Otkazivanje meča između Jona Jonesa i Stipe Miočića još uvijek izaziva žal među MMA fanovima, jer ipak se radilo o najvećem meču u povijesti UFC-a, barem kad su u pitanju sportska ostvarenja dvojice uparenih boraca.

Jones je nažalost otkazao nastup zbog ozljede, a UFC je ekspresno pronašao zamjenski meč. Sergei Pavlovich i Tom Aspinall borit će se za status privremenog prvaka UFC-ove teške kategorije.

Radi se o dvojici teškaša koje mnogi vide kao predvodnike teške kategorije u godinama koje slijede, a njihovo rivalstvo vjerojatno neće ostati na samo jednom međusobnom okršaju. Ono što ovaj meč čini posebno zanimljiv, jest finišerska sposobnost obojice boraca.

Tom Aspinall odradio je sedam mečeva pod okriljem UFC-a, a nikada nije otišao dalje od druge runde. Andrei Arlovski jedini je protivnik s kojim je odradio cijelu prvu rundu, a zatim ga je završio početkom druge runde. Naravno, nismo zaboravili da je Curtis Blaydes porazio Aspinalla u prvoj rundi, ali Tom je teško ozlijedio koljeno na samom početku meča.

Tom Aspinall do svojih pobjeda prekidom najčešće dolazi nokautom, ali pobjede ‘‘submissionom‘‘ također mu nisu nepoznanica. S druge strane, Sergei Pavlovich nakon odlaska Francisa Ngannoua, vjerojatno je najmoćniji udarač u UFC-u.

Nakon poraza od Alistaira Overeema u UFC debiju, Pavlovich je zaredao čak šest uzastopnih pobjeda. Ono što Pavlovichev niz čini impresivnim, jest podatak da je svih šest pobjeda upisao nokautom u prvoj rundi.

Ruski teškaš nevjerojatno je eksplozivan i gotovo od prve sekunde upušta se u ‘‘torpediranje‘‘ protivnika. Curtis Blaydes trenutno je posljednji borac koji je to osjetio na svojoj koži.

Blaydes je trebao biti borac koji bi testirao Pavlovichevo hrvanje i borac koji će ga odvesti u ‘‘dublje vode‘‘. Međutim, borba između Pavlovicha i Blaydesa potrajala je nešto više od tri minute.

Jako lijepo je Pavlovich pogađao prednjim direktom i tjerao Blaydesa na povlačenje i zatvaranje u blok. Uslijedio je pokušaj desnog aperkata kojim je Pavlovich promašio, ali Blaydes se otvorio i Pavlovich je sjajno pogodio ljevicom sa skraćene distance. Bio je to početak kraja za Blaydesa, a Pavlovich je nemilosrdno udarao sve dok nije naveo suca Marca Goddarda na prekid borbe.

Sjajno izdanje Sergeija Pavlovicha i pobjeda kojom je na kraju izborio status rezervnog borca na UFC 295 eventu. Nakon Jonesovog otkazivanja, Pavlovich je dobio priliku nastupiti, a ususret njegovom nastupu protiv Toma Aspinalla, prisjetite se kako je Sergei nokautirao Curtisa Blaydesa.

Video je ispod teksta.

Linker
30. travanj 2024 11:55