UFC

Tko je zapravo bio bolji: Volkanovski ili Makhachev? Pogledajte što statistika kaže

 Islam Makhachev (red gloves), Alexander Volkanovski (blue gloves)  

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Dok jednu gledaju broj udaraca, drugi gledaju postotak

Iza nas je još jedan veliki eventu u kojem je Islam Makhachev uspio obraniti pojas prvi put, no teškom mukom. Dok je dio MMA populacije uvjeren u to da je Islam napravio dovoljno za pobjedu, mnogi MMA borci i eksperti smatraju kako je upravo Volkanovski bio taj čija je ruka trebala biti podignuta nakon sudačke odluke. Konačno je izašla i statistika u kojoj se može vidjeti ukupan broj udaraca jednog i drugog borca, značajni udarci, udarci nogom, udarci u glavu, tijelo i noge, vrijeme kontrole te broj rušenja i knockdowna.

image

Statistika borbe između Makhacheva i Volkanovskog

Screenshot (espn)

Iako je Volkanovski zadao gotovo dvostruko veći ukupan broj udaraca, 164 naspram Islamovih 95, u postotku je Islam bio nešto bolji sa 70% uspješnosti naspram Volkanovskog sa 64%. Što se tiče značajnih udaraca, po broju tu opet prednjači Volkanovski sa 70 udaraca naspram Makhacheva s 57. No, ukoliko se gleda postotak, Makhachev je i ovdje bolji sa 60% naspram 50% od strane Volkanovskog.

Ono u čemu smo očekivali da će dagestanski borac prednjačiti je u kontroli, te u rušenjima, što je na kraju i bio slučaj. Islam je upisao 7:37 minuta kontrole, dok je Volkanovski upisao samo 2:55 minuta. Islam je bio bolji i u rušenjima te ih upisao četiri u devet pokušaja, dok je Volkanovski bio neuspješan u svih četiri pokušaja.

Prvi faktor koji se gleda je naravno šteta, a po licima boraca nakon same borbe mogli smo vidjeti da je Makhachevo lice bilo u puno gorem stanju nego lice od Volkanovskog. To je istina što se samih modrica tiče, jer Volkanovski je imao razbijenu arkadu, dok Islamu nigdje nije pukla koža na licu. Podsjetimo se, dva suca dali su Volkanovskog dvije od pet rundi, a jedan mu je dao samo jednu rundu, dok je preostalih četiri dodijelio Dagestancu.

Linker
27. travanj 2024 07:58