UFC

Volkanovski otkrio što je dobacivao Makhachevu dok ga je držao: ‘Htio sam mu ući u glavu‘

Islam Makhachev vs. Alexander Volkanovski 

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Iako nije poznat po ‘‘trash talku‘‘, Volkanovski je na taj način pokušao osloboditi se iz Islamovog hvata i držanja u parteru

Proteklog vikenda održala se UFC 284 priredba na kojoj su se konačno sastali Alexander Volkanovski i Islam Makhachev. Kako je bilo i očekivano, fanovima su pružili fantastičnu borbu te se točno i osjetilo da se radi o meču između dva prvaka, a pojas je ipak Makhachev uspio obraniti.

Volkanovski se nema što stidjeti ovakvog poraza, a u niti jednom trenutku meča nije izgledao poraženo i izdominirano. Bila je to jako kompetitivna borba te je pobjedu zasluženo odnio Islam, no Volkanovski se također iskazao.

Iako nije poznat po ‘‘trash talku‘‘, prvak perolake kategorije je nekad sredinom meča, dok ga je Makhachev držao zaključanog u ‘‘body triangleu‘‘ nešto dobacivao prvaku lake kategorije. Od buke se nije moglo točno razaznati što je govorio, no jučer je na press konferenciji rekao što je to točno rekao Makhachevu u kavezu:

‘‘Htio sam mu ući u glavu. Čak i kad me držao, dobacivao sam mu kako nije toliko snažan. Govorio sam mu stvari toga tipa, a on je meni vraćao kako ja jedva preživljavam. Nakon toga sam mu rekao kako je govorio da će me završiti za 15 sekundi, a sad me pokušava odvesti u duboke vode. Govorio sam mu takve stvari, da pokuša preživjeti i slično. Nisam namjeravao iskazivati nepoštovanje, bio je u dobroj poziciji, tako da sam mu pokušao ući u glavu i izvući se iz toga‘‘, rekao je Volkanovski na press konferenciji.

Obojica boraca su pokazala da su s razlogom prvaci te se niti jedan ne može posramiti svog nastupa. Iako su mnogi očekivali kako će to biti lagan zadatak za Makhacheva, Volkanovski je ipak pokazao i glavu i vještine jednog istinskog prvaka.

Linker
20. travanj 2024 15:49