UFC

Tko odlazi kući bogatiji za 50 tisuća dolara? UFC bonusima nagradio četvero najboljih

Carlos Diego Ferreira

 Steve Marcus/Getty images/Profimedia
Može se reći da su svi osvajači zasluženo dobili svoju nagradu

Sinoć održani UFC-ov event ponudio je pregršt zanimljivih mečeva, a podosta tih mečeva okončano je spektakularnim finišima. UFC-ovi čelnici imali su nešto teži posao oko toga tko će osvojiti bonus i kući otići bogatiji za dodatnih 50 tisuća dolara.

Kad je u pitanju najbolja borba večeri, nagrada je pripala Angeli Hill i Mackenzie Dern. Borkinje slamka kategorije ujedno su i predvodile UFC Fight Night 223 event, a odradile su odličan meč na svih pet rundi. Nevjerojatno dinamično su Hill i Dern otvorile meč, a visok tempo držale su kroz svih 25 minuta.

Mackenzie Dern slavila je jednoglasnom odlukom sudaca u toj borbi, ali Hill će se donekle utješiti bonusom od 50 tisuća dolara. To joj je četvrti bonus pod okriljem UFC-a, a sva četiri osvojila je za sudjelovanje u najboljoj borbi večeri. Zanimljivo da je sva četiri ta meča izgubila.

Dern je ovo peti UFC bonus, a drugi za najbolju borbu večeri. Triput je nagrađena za najbolju izvedbu večeri, ali danas su bonusi za izvedbe zasluženo pripali dvojici boraca koji su do pobjede došli brutalnim nokautima.

Radi se o Carlosu Diegu Ferreiri i Joaquinu Buckley. 38-godišnji Ferreira brutalno je ‘‘ugasio‘‘ Michaela Johnsona u drugoj rundi, a Ferreiri je ovo peti bonus u UFC-u. Dvaput je dobio bonus za najbolju borbu večeri, a triput je nagrađen za najbolju izvedbu.

Viacheslav Borshchev posljednji je među sinoćnjim osvajačima bonusa. Ruski borac nadimka ‘‘Slava Claus‘‘ nokautirao je Maheshatea u drugoj rundi i došao je do bonusa od 50 tisuća dolara.

Bonus je vjerojatno zaslužio i Joaquin Buckley za sjajni nokaut protiv Andrea Fialha, ali iz nekog razloga on ipak nije nagrađen.

Linker
24. travanj 2024 10:19