UFC

Tko predstavlja veći izazov? Ngannou usporedio Stipu i Jonesa: ‘Nisam baš siguran da je čvršći od njega‘

Stipe Miočić i Francis Ngannou
 MIKE LAWRIE/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA
Aktualni prvak usporedio je najuspješnijeg teškaša i poluteškaša u povijesti UFC-a

Francis Ngannou priznaje da ga od svih potencijalnih dvoboja trenutno najviše privlači onaj s Jonom Jonesom. Aktualni teškaški prvak svjestan je svih 'Bonesovih' vještina i opasnosti koje donosi u Octagon, no baš i nije uvjeren da je Jon čvršći suparnik i borac od Stipe Miočića.

Čim je krajem ožujka nokautirao Miočića i zasjeo na tron teške kategorije, 'Predator' je bio svjestan u kojem se smjeru odvijaju UFC-ovi planovi. Jon Jones već se mjesecima priprema za teškaški debi i nije nikakva tajna da ga UFC želi odmah gurnuti u borbu za prestižni pojas, ali u svim tim pregovorima došlo je do nesuglasica, a problem je, kao i obično, bio u novcu.

Jon je tako jednom prigodom izjavio da ga ni 8-10 milijuna dolara neće zadovoljiti, a samim time je već zakoračio u brojke s kakvima se UFC baš i ne želi razbacivati.

"Svi u ovoj poziciji bi htjeli biti pošteno plaćeni. Tip poput Jonesa već je jako dugo u ovoj igri, a UFC raste i stoga ne vidim ništa pogrešno u tome da pokušava izvući nešto više novca. Ne znam točno kakav je tu dogovor, no znam da bih volio da se ta borba dogodi - to bi definitivno bio meč broj 1", rekao je Ngannou u Hotboxin’ with Mike Tyson podcastu.

Ngannou je u svom posljednjem nastupu pobijedio najuspješnijeg teškaša u povijesti UFC-a. On i Stipe dosad su odradili dva dvoboja. Bivši prvak slavio je uvjerljivom sudačkom odlukom još tamo početkom 2018. godine, a Francis mu se revanširao krajem ožujka. Miočić je u prvom, ali i u drugom njihovom susretu sve do nokauta pokazivao da može izdržati neke od najjačih Ngannouovih bombi, iste one koje su ekspresno rušile mnoge prije njega, a čini se kako 'Predator' baš i nije siguran da bi se Jones mogao samo tako oduprijeti tim istim naletima.

"Jon Jones definitivno raspolaže s više alata nego Stipe, ali nisam baš siguran i da je čvršći od Miočića", izjavio je Ngannou koji sanja jedan pravi MMA spektakl na afričkom tlu.

"Mislim da bismo mogli napraviti nešto kao što je bio 'Rumble in the Jungle'. To bi bilo sjajno i definitivno bih bio dio toga. Volio bih i da se to ostvari u bliskoj budućnosti, možda s Jonesom sa suprotne strane. To bi bilo epski", zaključio je Ngannou.

Linker
15. travanj 2024 23:25