UFC

Tom Aspinall otkrio tajnu metodu irske nomadske etničke skupine: ‘Benzin i sijeno u četiri sata ujutro...‘

Tom Aspinall

 Instagram (tom Aspinall)
Engleski prvak se odlučio na jednu nekonvencionalnu metodu koja bi mu pomogla u snazi ručnih zglobova

Uoči svoje obrane privremenog teškaškog naslova na UFC-u 304 protiv Curtisa Blaydesa 27. srpnja, Tom Aspinall ne ostavlja ništa slučaju, tražeći osvetu za svoj poraz od hrvača teške kategorije iz 2022. godine.

U srpnju 2022., Tom Aspinall je drugi put bio glavna zvijezda u O2 areni u Londonu, kada se suočio s Curtisom Blaydesom u velikoj borbi na vrhu teške kategorije. Nažalost, unutar prvih 15 sekundi borbe, Aspinall je pretrpio ozljedu koljena koja je prekinula borbu i izbacila ga iz akcije na godinu dana.

Ovaj 31-godišnjak vratio se spektakularnom pobjedom nad Marcinom Tyburom, ponovno u Londonu, a zatim je pobijedio Sergeja Pavloviča na UFC-u 295 u studenom, kada je osvojio privremeni naslov. Iako engleski borac ostvaruje svoj san borbe pred rasprodanom publikom u Manchesteru, mora to učiniti oko 4 ujutro po lokalnom vremenu što su zaista nesvakidašnji uvjeti.

Budući da je vodeća svjetska MMA promocija prvotno planirala održati PPV 27. srpnja u Salt Lake Cityju već su dogovorili vrijeme s njihovim emiterima oko termina, a ugovori takve vrste se moraju ispoštovati.

U glavnoj borbi, UFC-ov prvak velter kategorije, Leon Edwards, suočit će se s Belalom Muhammadom. Edwards se konzultirao sa stručnjakom za spavanje kako bi se pripremio za borbu, a Aspinall je razgovarao s "Rockyjem" o toj temi.

Ne samo to, 31-godišnji teškaš također istražuje svoje obiteljske korijene i koristi tradicionalnu metodu irskih "travellera" u pripremi za veliki meč. "Jeste li ikada vidjeli dokumentarac ‘Knuckle‘?" upitao je Aspinall Ariela Helwanija u emisiji The MMA Hour.

Aspinallu u pripremama pomaže i naš proslavljeni PFL prvak Ante Delija za kojeg je privremeni prvak UFC-ove teške kategorije rekao da mu je pružio najteže sparinge u životu.

Film "Knuckle" iz 2011. godine ulazi u svijet boksa bez rukavica među irskim "travellerima" odnosno "putujućim narodom" (op.a. Lucht Siúil odnosno irski čergari naziv je nomadske irske etničke skupine). U filmu se pojavljuje poznati boksač bez rukavica, "Veliki" Joe Joyce. Tijekom dokumentarca, Joyce se može vidjeti kako svoje zglobove namoči u benzin kako bi ih očvrsnuo.

"Htio sam se vratiti malo svojim ‘travellerskim‘ korijenima, pa sam pomislio, što ću učiniti je napraviti mali ring od bala sijena. Kad dođe oko četiri ujutro, uključim alarm, izađem van, radim ‘shadow box‘ u balama sijena i koristim staru metodu ‘travellera‘ namakanja zglobova u benzin na oko 20 minuta dok izlazi sunce, i to očvrsne zglobove" izjavio je Aspinall.

Linker
04. rujan 2024 09:01