UFC

Tom Aspinall priznao da je razmišljao o mirovini nakon teške ozljede koljena u posljednjem nastupu

Tom Aspinall 

 -/Shutterstock Editorial/Profimedia
Također je rekao kako bi mogao biti spreman za UFC 286 u Londonu, no to vjerojatno ne bi bila previše pametna odluka

U sedmom mjesecu prošle godine održao se odlični londonski UFC, a večer je trebala kulminirati teškaškim okršajem između Toma Aspinalla i Curtisa Blaydesa. Meč je trajao 15 sekundi, a prilikom prvog udarca nogom Aspinall je zadobio tešku ozljedu koljena od koje se još uvijek oporavlja.

Aspinall slovi za jednog od najtalentiranijih boraca u teškoj kategoriji, a definitivno spada u novu generaciju teškaša jer osim odličnih vještina koje posjeduje, također se može pohvaliti vrhunskim atleticizmom. Borba protiv Blaydesa mu je mogla donijeti puno toga, no nažalost donijela mu je najtežu ozljedu u karijeri te je priznao kako je razmišljao o mirovini.

‘‘Ozbiljno sam se nakon ozljede zapitao želim li nastaviti ići ovim putem. Tako se ozlijediti pred toliko ljudi je mentalno jako teško. Ozbiljno sam o tome razmišljao cijeli tjedan. Želim li nastaviti ovo raditi? Imam i drugih načina da zaradim novac. Moj život nisu samo borbe. Mogao bih svu tu energiju staviti u nešto drugo. Onda sam si počeo razmišljati kako se definitivno mogu vratiti, promijeniti par stvari i postati UFC prvak‘‘, rekao je Aspinall za OLBG.

Progovorio i o UFC 286 priredbi koja će se održati u Londonu:

‘‘Moj ego je govorio da prihvatim borbu tamo i da sam dobro, ali trebam gledati na duže staze što nisam radio prije. Ne želim u potpunosti izbaciti tu mogućnost, jer mogu biti spreman za 14 tjedana‘‘, zaključio je.

Bila bi prava šteta da se ovakav borac umirovi, no još bi veća šteta bila da prerano uđe u meč i zadobije potencijalnu ozljedu koja bi mu prisilno završila karijeru.

Linker
20. travanj 2024 14:46