UFC

Tom Aspinall tvrdi kako nije spreman za top borce, želi borbu protiv Blagoya Ivanova

Tom Aspinall i Michael Bisping
 Screenshot (youtube, Ufc)
Jedan od najperspektivnijih boraca UFC-ove teške kategorije ne želi žuriti ka vrhu

Engleski borac UFC-ove teške kategorije Tom Aspinall (11-2-0, 4-0 UFC) brzo se nameće kao jedan od najvećih potencijala te kategorije. Tom je u srpnju 2020. godine debitirao, a nešto više od godinu dana kasnije ima već četiri pobjede i sve ih je ostvario prekidom. Jedino je veteran Andrei Arlovski uspio izaći iz prve runde, no Aspinall ga je ugušio u drugoj rundi borbe. 28-godišnji Aspinall proteklog vikenda savladao je Sergeija Spivaka koji je u borbu uskočio na ''short notice'' kao zamjena za Sergeija Pavlovicha. Iako je Aspinall došao do još jedne uvjerljive pobjede, Englez smatra kako trenutno nije spreman za najbolje borce UFC-ove teške kategorije.

''Trebam puno više iskustva prije nego se krenem boriti s tim tipovima. Trenutno nisam spreman za borbu s njima. Ovo ne znači da nemam samopouzdanja. Ovo znači da sam jako samouvjeren po pitanju svojih vještina, ali sam isto tako svjestan da moram biti spreman kako bih pobijedio te tipove. Nisam u žurbi, napunio sam 28 godina, imam još 10 godina pred sobom i stoga se bolje naviknite na mene jer ja ne idem nigdje.'', rekao je Aspinall okupljenim medijima nakon pobjede protiv Spivaka.

Timski kolega Darrena Tilla oduševljava svojim kretnjama i radom nogu. 196 centimetara visoki teškaš izuzetno je poletan i pomalo podsjeća na privremenog prvaka UFC-ove teške kategorije Ciryla Ganea. Aspinall je trenutno na 13. mjestu izazivača u teškoj kategoriji, a ime koje smatra zanimljivim za idući nastup jeste ono Blagoya Ivanova, borca koji je trenutno na 12. mjestu izazivača UFC-ove teške kategorije.

''Želim se boriti s ljudima sličnog rankinga. Vjerujem da priliku za pojas trebate zaslužiti. Zato se želim boriti s tipom iznad mene. Neki tip koji me maloprije intervjuirao spomenuo je ime Blagoya Ivanova. To je borba koju bih volio. On je vrlo izdržljiv tip i imam puno poštovanja prema njemu. On je tako čvrst, a ja želim iskušati svoju snagu i brzinu protiv nekoga takvog.'', dodao je Tom Aspinall.

Ono što Aspinall želi više nego top protivnike jeste publika. Naime, Tom je u UFC došao u jeku pandemije koronavirusa te je sve četiri borbe odradio pred praznim tribinama ili pred nešto malo publike zbog COVID restrikcija. 28-godišnjak se nada nastupiti pred punim tribinama.

''Želim se boriti pred publikom jer ne znam kako ću reagirati kada se 20 tisuća ljudi dere, vrijeđa vas, bacaju piće te uriniraju u čaše i kasnije ih bacaju. Ne znam kako bih se nosio s time, nikada se nisam borio pred tolikom publikom. Najveća publika pred kojom sam nastupao je 1000 ili 1500 ljudi. Stoga želim da to bude idući korak u mojoj karijeri, borba pred ljudima. Ne želim postati Top 10 ili Top 5, a da se nikada nisam borio pred publikom. Zato sam bio uzrujan kada je otkazana priredba u Londonu.'', objasnio je Aspinall svoje želje da nastupi pred punim tribinama.

Borba između Blagoya Ivanova i Toma Aspinalla zasigurno bi bila zanimljiva. Bugarskog borca gotovo je nemoguće završiti, jedino ga je Alexander Volkov dobio submissionom još 2014. godine. Trenutno je na dva poraza u nizu (Derrick Lewis, Augusto Sakai), a obje borbe izgubio je podijeljenom sudačkom odlukom. Aspinall bi protiv čvrstog Ivanova dobio pravi test svojih mogućnosti, to je svakako borba koja zaslužuje biti odrađena pred publikom.

Linker
24. travanj 2024 03:31