UFC

Deiveson Figueiredo inzistira na trilogiji: ‘Moreno bježi od mene jer ne želi izgubiti pojas‘

Deiveson Figueiredo
 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Bivši prvak UFC-ove muha kategorije smatra kako zaslužuje instantnu priliku za vratiti pojas

Brazilski borac UFC-ove muha kategorije Deiveson Figueiredo teško se nosi s gubitkom pojasa. Meksikanac Brandon Moreno u lipnju ove godine savladao je Figueireda u svojevrsnom revanšu nakon što je prva borba dvojice boraca završena neriješenim ishodom. Moreno se u drugoj rundi pojavio puno odlučniji i bolji te je gušenjem u trećoj rundi završio Brazilca. Trenutno nije poznato protiv koga će Moreno odraditi prvu obranu pojasa. Razni borci nameću se kao zanimljive opcije.

Alexandre Pantoja dvaput je savladao Brandona Morena i trenutno je trećerangirani borac na ljestvici izazivača muha kategorije. Askar Askarov kao neporaženi borac također je dobra opcija, a i on također ima neriješenih poslova s Morenom jer je njihova prva borba završena neriješenim ishodom. Deiveson Figueiredo i dalje je prvorangirani izazivač, no pomalo mu ne ide u korist činjenica da je uvjerljivo poražen u drugom meču. Ipak, Brazilac i dalje lobira ka trilogiji i ekspresnoj prilici da vrati pojas u svoje vlasništvo.

''On (Moreno) bježi od borbe protiv mene, a zna da je jedina borba koja će se prodati ona između mene i njega. On ne želi izgubiti pojas. Sada je još više arogantan i glumi 'playboya'. Želim revanš i dokazat ću kako nisam dobro nastupio u prošloj borbi. U prvoj borbi sam ga slomio i on se povlačio prema natrag kako ne bi završio nokautiran. Dao sam mu revanš i on sada radi ovakve loše stvari? Zašto nije dobro vrijeme? Zašto on nema borbu u Meksiku? Ono što me najviše ljuti je činjenica da ne želi trilogiju.'', rekao je bivši prvak u razgovoru za AG Fight te dodao.

''On mora biti muškarac i razumjeti poziciju prvaka. Branio sam pojas protiv njega i on zna da ja neću popustiti s ovim. Sve ovo postalo je osobno. Ne volim niti gledati njegove objave jer mi uzrokuju mučninu. Želja je odraditi borbu protiv njega.'', dodao je ''Deus Da Guerra''.

Teško je reći tko uistinu zaslužuje biti idući Morenov protivnik. To je posao UFC-ovih matchmakera i samog prvaka, no sigurno je kako će Deiveson Figueiredo prozivati Morena sve dok ne dobije priliku za odraditi trilogiju.

Linker
19. travanj 2024 00:32