UFC

Tom Aspinall uvjeren je da će se Jon Jones uskoro umiroviti: ‘Neće se boriti protiv mene ili Pavlovicha‘

Jon Jones (lijevo) i Tom Aspinall (desno)

 Screenshot (youtube, Ufc)
Petorangirani izazivač unutar teške kategorije smatra da je pred Jonesom još samo jedan nastup

Jon Jones jedno je vrlo nepredvidljivo biće. Tri godine se pripremao za tranziciju među teškaše, a u kavezu se napokon pojavio u trećem mjesecu ove godine. Lakoćom je Jones porazio Ciryla Ganea ‘‘submissionom‘‘ u prvoj rundi i neposredno nakon meča prozvao je Stipu Miočića.

Miočić je sjedio u publici odmah do kaveza i prihvatio je prozivku. Šuškalo se da ćemo meč gledati u sedmom mjesecu na UFC 290 eventu, a Jones je još uoči meča protiv Ganea isticao kako je potpisao novi ugovor s UFC-om na čak osam mečeva.

Bio je to dobar znak da se Jones u potpunosti vratio i da će aktivno nastupati unutar UFC-ovog teškaša. Nije ipak dugo prošlo do nagle promjene. Jones je prema riječima Dane Whitea jednostavno ‘‘nestao‘‘ i neko vrijeme nije im se javljao. Dana je potvrdio da meč između Jonesa i Miočića vjerojatno nećemo gledati do 11. mjeseca ove godine, a nedugo poslije javio se i Jones.

‘‘Koliko bi kul bilo da svoju oproštajnu borbu odradim dominirajući protiv najvećeg teškaša svih vremena, u svojoj rodnoj saveznoj državi, unutar Madison Square Gardena?‘‘, napisao je Jones putem Twittera, a tu je bilo jasno da nas meč čeka tek u 11. mjesecu, jer tada UFC održava svoj event u New Yorku.

Dakle, iako se u trećem mjesecu ‘‘hvalio‘‘ novim ugovorom na osam mečeva, Jones je naglo ‘‘okrenuo ploču‘‘ i najavio je potencijalno umirovljenje nakon meča s Miočićem. Nije to ništa netipično za Jonesa, a njegovo skorašnje povlačenje predviđa i Tom Aspinall.

Petorangirani izazivač UFC-ove teške kategorije trenutno se oporavlja od teške ozljede koljena koju je zadobio u sedmom mjesecu prošle godine. Aspinalla je tada ‘‘izdalo‘‘ koljeno na samom početku meča protiv Blaydesa, a povratak možemo očekivati tijekom ljeta ove godine. Za očekivati je da će Tom povratnički meč odraditi protiv nešto slabijeg protivnika, a u slučaju pobjede nastavit će svoj put ka vrhu. Aspinall je uvjeren da ga Jones neće dočekati na vrhu.

‘‘Dugo već tvrdim da će on (Jones) odraditi jedan meč, borit će se protiv Stipe (Miočića), a nakon toga će se umiroviti. Svi mi govore kako je Jones potpisao ugovor na osam ili šest mečeva i da je puno vremena posvetio nabijanju mase. Nema šanse (da odradi sve te mečeve). On se ne mora boriti protiv nekog poput mene ili (Sergeija) Pavlovicha i on neće htjeti pristati na mečeve protiv mladih izazivača. Ne krivim ga zbog toga, jer nije niti primoran na to. On nikome ništa ne mora dokazivati, sve je ostvario. Otprije sam siguran da će on doći u tešku kategoriju, odraditi jedan ili dva meča, a zatim će se povući.‘‘, pojasnio je Aspinall u podcastu Michaela Bispinga.

Velika je vjerojatnost da će se Aspinallova predviđanja obistiniti. Porazi li Miočića, Jones će zacementirati svoj status najvećeg borca u povijesti ovog sporta, a svakim sljedećim nastupom samo bi potencijalno ugrozio svoju ostavštinu. Jedino je pitanje što bi se dogodilo u slučaju da izgubi od Miočića?

Zasad možemo samo nagađati.

Linker
12. lipanj 2024 22:55