UFC

Tony Ferguson i dalje se želi boriti s najboljima: Prozvao je drugorangiranog izazivača lake kategorije

Tony Ferguson

 Screenshot (youtube, Ufc)
‘‘El Cucuy‘‘ ne djeluje naročito zainteresirano za obračune s manje zvučnim imenima

Nakon nekoliko uzastopnih poraza, dobra taktika za neke od visokorangiranih UFC-ovih boraca jesu mečevi protiv na papiru nešto slabijih protivnika.

Anthony Smith jedan je od recentnijih primjera takve prakse. ''Lionheart'' se 2019. godine borio za titulu prvaka, izgubio je od Jona Jonesa, a zatim su uslijedila još dva poraza u sljedeća tri nastupa. Nakon što su Glover Teixeira i Aleksandar Rakić nanijeli dva uzastopna poraza, ''Lionheart'' se obračunao s nadolazećim poluteškašima poput Jimmyja Crutea, Ryana Spanna i Devina Clarka.

Svu trojicu je Smith pobijedio prekidom, vratio je samopouzdanje i ponovno je spreman za obračune protiv onih najboljih. Nešto slično očekuje se i od Tonyja Fergusona. ''El Cucuy'' trenutno je u nizu od četiri uzastopna poraza, ali sva četiri došla su od vrhunskih boraca lake kategorije.

Više nego dobar i logičan potez bio bi Fergusonov obračun s nekim nižerangiranim borcem, ili možda čak i nekim tko uopće nije rangiran. Ipak, ako se Fergusona pita, takvi protivnici ga ne zanimaju i on se nada još jednom meču protiv nekog iz samog vrha. Točnije, Dustin Poirier njegova je meta.

''Diamond'' je trenutno drugoplasirani izazivač u lakoj kategoriji i već nekoliko godina pri samom je vrhu kateogrije.

''Volio bih dobiti priliku boriti se protiv Dustina Poiriera. On se voli potući u stojci, a ne bi bilo loše odraditi takvu borbu.'', otkrio je ''El Cucuy za MMA Junkie.

Teško je očekivati da će devetorangirani Ferguson dobiti priliku boriti se protiv Poiriera. Dustin trenutno cilja na Colbyja Covingtona ili nekog iz samog vrha lake kategorije. Što se Fergusona tiče, njemu će promocija vjerojatno dodijeliti nekog protiv koga ima puno veće šanse za pobjedu. Poirier trenutno ne pripada toj kategoriji.

Linker
27. travanj 2024 00:26