UFC

Tony Ferguson objavio da se želi ponovno boriti, Oliveira dao prijedlog UFC-u: ‘Mislim da ovo trebaju učiniti, tip ne želi u mirovinu‘

 Charles Oliveira i Tony Ferguson 

 Taidgh Barron/Zuma Press/Profimedia
Iako ni njegov posljednji protivnik, Michael Chiesa, nije mlad borac i nije u najboljim danima, Ferguson je svejedno lagano izgubio

Osmi poraz u nizu doživio je ovoga ljeta legendarni Tony Ferguson. Michael Chiesa svladao ga je ‘‘submissionom‘‘ u prvoj rundi i nastavio neslavni niz ‘‘El Cucuyja‘‘, a nakon borbe Ferguson je u kavezu ostavio jednu rukavicu rekavši da se ne želi umiroviti, odnosno, želi ostaviti otvorena vrata za još poneku borbu.

Jasno je svima da Ferguson u kavezu nema više što tražiti, a neki dan je ponovno Ferguson rekao da se želi boriti i da ne želi u mirovinu. Charles Oliveira jučer je to komentirao i rekao što UFC treba učiniti s njim:

‘‘On zaslužuje svo poštovanje ovoga svijeta jer se još bori, zaslužuje da mu svi ustanu i zaplješću zbog svega što je učinio u UFC-u. Mislim da mu UFC također treba pomoći i staviti ga protiv nekoga njegovih godina, tako da može napraviti šou i da mu se može zapljeskati‘‘, rekao je Oliveira za MMA Fighting.

‘‘Tip se ne želi umiroviti, pa zašto ne bi pronašli nekoga s istom energijom i napravili veliku borbu? Ali staviti ga protiv novih klinaca koji se žele izgraditi na njegovom imenu, to je komplicirano. Čovjek ima neke godine, a vi ga stavite protiv mladog klinca da se bori protiv njega? To je uvredljivo‘‘, pojasnio je ‘‘Do Bronx‘‘.

Iako ni njegov posljednji protivnik, Michael Chiesa, nije mlad borac i nije u najboljim danima, Ferguson je svejedno lagano izgubio. Konačna mirovina vjerojatno je najispravnija odluka, a svaka dodatna šteta može donijeti samo nove probleme za ovu MMA legendu. Ferguson je borac koji nikada ne odustaje, tako da bi tu UFC trebao donijeti odluku.

Linker
15. listopad 2024 07:52