Ostalo

(FOTO) Hoće li mu netko reći da živi u zabludi? Nate Diaz prezentirao formu i prozvao dvojicu boraca

Nate Diaz

 Kaelin Mendez/Getty images/Profimedia
Veteran slobodne borbe tvrdi kako će boksati s najboljim boksačem današnjice

Nate Diaz dugo je zazivao odlazak iz UFC-a kako bi postao slobodan na tržištu i "radio što god poželi". U devetom mjesecu 2022. godine odradio je svoj posljednji nastup unutar UFC-a, porazio je Tonyja Fergusona, a zatim odbio produljiti suradnju s vodećom svjetskom MMA organizacijom.

Najavljivao je kako će se napokon posvetiti boksu koji mu predstavlja veliku ljubav, a spominjao je i osnivanje svoje vlastite borilačke organizacije. Dvije godine kasnije, Diaz iza sebe ima samo dva boksačka nastupa, dok je vođenje organizacije zasad samo "pusto obećanje".

Nate je u osmom mjesecu 2023. godine poražen od strane Jakea Paula u boksačkom meču, a ove godine u sedmom mjesecu Diza je većinskom odlukom sudaca porazio Jorgea Masvidala. Dva podosta neimpresivna boksačka meča protiv boraca koji su daleko od nekakve boksačke elite, ali to ne sprječava Diaza da javno dijeli sasvim nerealne planove o nastavku svoje karijere.

"Boksat ću protiv (Terencea) Crawforda i borit ću se protiv Conora (McGregora) u kategoriji do 168 ‘pounda‘ (76,2 kg). Idemo!", napisao je Diaz putem X-a, a usput je priložio fotografiju kojom prezentira trenutnu formu.

Fanovi su ideju o trilogiji s Conorom prihvatili i mnogi zapravo žele gledati taj meč, ali kad je u pitanju željeni okršaj s Crawfordom, gotovo nitko nije ni obratio pažnju na taj dio. Ne zato što je Terence Crawford nezanimljiv, nego zato što apsolutno nitko ne doživljava ozbiljno taj dio Nateove objave.

Nate živi u zabludi ako vjeruje da će dijeliti ring s vjerojatno najboljim boksačem današnjice, posebno nakon što je u svom boksačkom debiju poražen od strane Jakea Paula koji ga je pobijedio bez većih problema. No, meč s Conorom ne djeluje kao loša opcija. Obojica su daleko od svojih najboljih dana i možda je trilogija s Diazom zapravo jedini adekvatan meč za Conora, a "Notorious" bi nakon toga mogao i zaključiti karijeru.

Linker
05. listopad 2024 12:24