UFC

Tony, vrijeme je! ‘El Cucuy‘ odradio je još jedan užasan nastup i upisao je šesti poraz zaredom

Tony Ferguson

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Legendarni Tony Ferguson uvjerljivo je izgubio od Bobbjya Greena na UFC 291 eventu

Uzbuđenje u Delta Centeru u Salt Lake Cityju dodatno je poraslo nakon što je u kavez kročio Tony Ferguson. Unatoč pet poraza u nizu, ‘‘El Cucuy‘‘ i dalje je veliki ljubimac MMA publike, a meč protiv Bobbyja Greena na UFC 291 eventu trebao je ponuditi pregršt uzbuđenja. Meč je bio zanimljiv, ali gledali smo još jedno tužno izdanje legendarnog Tonyja Fergusona. Bobby Green porazio ga je prekidom šest sekundi prije kraja borbe.

Brzo je Ferguson odlučio odvesti borbu u parter, ali Bobby Green obranio je prvi pokušaj rušenja. Borba se nastavila odvijati u stojci, a s tribina je odjekivalo ‘‘Let‘s go Tony!‘‘. Bobby Green tražio je svoj ritam, a sredinom runde Ferguson ga je sjajno pogodo desnicom i poslao na tlo. Green se ekspresno vratio na noge, a nije se tu niti radilo o nokdaunu, nego je Green jednostavno kontriran u trenutku dok je bacao ‘‘kick‘‘ i zato je završio na tlu nakon ovog udarca. 20-ak sekundi kasnije dolazi do uboda u oko Tonyja Fergusona. Možda je to bio nenamjerni potez Greena, ali priskrbio si je pauzu nakon težeg udarca koji je nešto ranije primio. Nešto više od minutu i pol pauze uzeo je Ferguson prije povratka u meč. Bolje je Green izgledao nakon pauze, a Fergusona je u nekoliko navrata pogodio ‘‘1-2 kombinacijom‘‘ (prednji-zadnji direkt i rundu je zaključio s osjetno više pogođenih udaraca nego Ferguson.

Samouvjereno je djelovao Green na ulasku u drugu rundu, a Tony Ferguson poslušao je savjet svojih trenera i krenuo je u potragu za rušenjem. Prvi pokušaj bio je neuspješan, a nedugo poslije Ferguson je jako lošim pokušajem ‘‘Imanari rolla‘‘ pokušao odvesti borbu u parter. Green je to lakoćom obranio i zauzeo je gornju poziciju u parteru. Nije se Green ustručavao upustiti u parter s Fergusonom i bez većih problema držao je gornju poziciju. Tony Ferguson nije niti pokušavao promijeniti poziciju, nego se fokusirao na pokušaje ‘‘submissiona‘‘ koji su bili daleko od nečeg konkretnog. Green je sve češće pogađao iz gornje pozicije, ali 90 sekundi prije kraja druge runde Green se odlučio pridići i vratiti borbu na noge. Dominirao je Green i u stojci, a pomalo je žalosno bilo vidjeti kako Ferguson u nemoći poziva Greena da nastavi s udarcima u glavu. Pred sami kraj runde Ferguson je uspio dvaput čisto pogoditi Greena, ali bila je ovo jako dominantna runda u režiji Bobbyja Greena.

Krupnim koracima grabio je Ferguson ka šestom uzastopnom porazu. Green je i u trećoj rundi nastavio dominirati svojim boksačkim kombinacijama, a Tony Ferguson u toj fazi borbe djelovao je kao borac koji nema apsolutno nikakvo rješenje za Greena. U kojem segmentu borbe da se nađu, Green bi dominirao. Bobby Green je izgledao poput borca iz samog vrha kategorije, ali zapravo je Tony Ferguson u tako drastičnom padu da su i nerangirani borci počeli izgledati dominantno protiv njega. Fergusonu moramo odati priznanje za kondicijsku pripremu jer i u trećoj rundi nastavio je u visokom tempu i kretao se prema naprijed, ali ništa konkretno nije proizašlo iz svega toga. Krajem borbe Green je stavio točku na ‘‘i‘‘. Završio je Ferguson kao donji u parteru nakon neuspješnog pokušaja ‘‘scramblea‘‘, a Bobby Green uspio je zaključati ‘‘arm triangle‘‘ gušenje. Pokušavao se Ferguson izvući, ali nekoliko sekundi prije kraja borbe ostao je bez svijesti.

Nevjerojatna je činjenica da jedan Tony Ferguson biva završen ‘‘submissionom‘‘ drugu borbu zaredom, a još je nevjerojatnije da ga je Bobby Green završio na taj način. Greenu je ovo prva pobjeda nakon dva poraza i ‘‘no contesta‘‘ protiv Jareda Gordona, a Tony Ferguson je poražen šesti put zaredom.

Što reći, osim: Tony, vrijeme je za mirovinu!

Linker
03. svibanj 2024 12:23