UFC

Topuria je podijeljenog mišljenja oko revanša s Volkanovskim: ‘Zaslužio je, ali u isto vrijeme, želim nove izazove‘

Ilia Topuria 

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
27-godišnji Topuria je definitivno jedan od predstavnika nove generacije boraca, a bit će zanimljivo vidjeti tko će biti njegov prvi protivnik za obranu titule

Fenomenalnim nokautom je noćas Ilia Topuria svladao bivšeg prvaka Alexandera Volkanovskog na UFC 298 priredbi. Solidno je Volkanovski otvorio meč, no Topurijini udarci i fenomenalan boks su presudili u drugoj rundi i doveli ga do statusa novog prvaka perolake kategorije.

Nema nikakve sumnje da će Volkanovski dobiti revanš ako ga odmah i zatraži, iako je vjerojatno bolje da napravi neku pauzu prije toga. Topuria također misli da Volkanovski itekako zaslužuje revanš, ali u isto vrijeme smatra da je sada vrijeme za novu generaciju.

‘‘On je toliko dobra osoba. Da vam budem iskren, u ovom trenutku si mislim da može, sasvim je u redu dati mu revanš jer je uistinu jako dobra osoba. No u isto vrijeme, mislim da je vrijeme da se krene dalje. Vrijeme je da ja počistim kategoriju. Mislim da je vrijeme da nova generacija dadne nove izazivače, nova lica, a to ću i tražiti. Moj posao je boriti se‘‘, rekao je Topuria na press konferenciji.

‘‘Max Holloway i oni ostali, ne. Oni trenutno nemaju smisla za mene. Trebaju mi novi izazovi, potpuno novi. Ima nekoliko borbi koje se trebaju dogoditi. Vidjet ćemo kako će se one odigrati. ‘El Matador‘ će još dugo vremena biti ovdje. Moram sjesti sa svojim timom i UFC-om, pa ćemo vidjeti što je sljedeće‘‘, pojasnio je.

27-godišnji Topuria je definitivno jedan od predstavnika nove generacije boraca, a bit će zanimljivo vidjeti tko će biti njegov prvi protivnik za obranu titule. Velike su šanse da će to biti upravo Volkanovski, iako mu je pauza možda trenutno najpametnija opcija.

Linker
26. travanj 2024 13:35