UFC

Ilia Topuria oduševio objavom na Instagramu: ‘Hvala ti, Volk. Učinio si me boljim borcem, bila je čast dijeliti oktogon s tobom‘

Ilia Topuria

 Sean M. Haffey/Getty images/Profimedia
Novopečeni prvak UFC-ove perolake kategorije obratio se fanovima i svom rivalu

Puno kritika, pa čak i mržnje od strane MMA fanova navukao je Ilia Topuria u tjednima uoči borbe s Alexanderom Volkanovskim. Španjolsko-gruzijski borac bio je prepun samopouzdanja, unaprijed je navodio samog sebe kao prvaka perolake kategorije i stopostotno je bio uvjeren da će poraziti Volkanovskog.

Mnogi su smatrali kako je takvo ponašanje bahato i da Topuria treba iskazivati više poštovanja ka prvaku i možda najvećem borcu u povijesti UFC-ove perolake kategorije. Međutim, Topuria je jednostavno vjerovao u sebe, nije niti trenutka sumnjao, a svoje riječi opravdao je u kavezu.

Ilia je proteklog vikenda nokautirao Volkanovskog u drugoj rundi borbe, a nokaut je izgledao spektakularno. Gotovo kompletna izvedba Ilije Topurije bila je odlična. Nevjerojatno miran, samouvjeren, tehnički potkovan i savršeno staložen u najvećoj borbi svoje karijere. Ponekad je teško povjerovati da mu je tek 27 godina, a to mu je bio sedmi nastup u UFC-ovom kavezu.

Najbolje borilačke godine tek slijede za Iliju Topuriju, a UFC potencijalno ima novu veliku zvijezdu na svom rosteru. Topuria uživa ogromnu podršku Španjolaca i Gruzijaca, a nakon što je porazio Volkanovskog, njegova globalna popularnost također je porasla.

Ono čime će Topuria pridobiti još nekoliko fanova diljem svijeta, svakako je osvrt koji je sinoć objavio na svom Instagram korisničkom računu. Topuria je započeo motivacijskim tekstom, a zatim je iskazao i poštovanje svom protivniku, Alexanderu Volkanovskom.

‘‘Mnogi će govoriti da ti to ne možeš učiniti. Ponižavat će te i sumnjati u tebe. Ali zapamti, da bi ostvario bilo što, trebaš samo sebe. Vjeruj u sebe, imaj vjere i neumorno radi, jer sve ostalo će doći. Nije bitno odakle dolaziš, dokle god znaš kamo ideš. Puno je bitnije ono što je ispred tebe, nego ono što je iza tebe! Nikada ne odustaj, samo ustani i bori se!

Hvala ti, Volk. Bio si težak protivnik koji me učinio još boljim. Bila je čast dijeliti oktogon s tobom.‘‘ napisao je Topuria u jako lijepom osvrtu, a još je dodao ‘‘hashtag‘‘ u kojem je istaknuo kako je Bog na prvom mjestu.

Topuria je borac kojeg nerijetko optužuju da ‘‘kopira‘‘ Conora McGregora. Irac je također bio rječit i karizmatičan u svojim najboljim danima, a pratili su ga i sjajni rezultati. Topuria ponekad uistinu djeluje kao ‘‘kopija McGregora‘‘, ali ne sumnjamo da će s vremenom pronaći svoj vlastiti put.

McGregor je krenuo prema dolje onda kad je skrenuo sa svog puta, a Topuria će pronalaskom svog jedinstvenog puta dodatno krenuti prema gore. Blistava budućnost je pred ovim sjajnim borcem perolake kategorije.

Linker
27. travanj 2024 13:30