UFC

Španjolci slave Iliju Topuriju: ‘Izjednačio je svoje ime s legendama poput Khabiba i Adesanye‘

Ilia Topuria

 SEAN M. HAFFEY Getty Images Via Afp
Ovom pobjedom je ostao neporažen te ima 15-0

Ilia Topuria postao je novi prvak UFC-ove perolake kategorije! Tijekom druge runde meča nokautirao je Alexandera Volkanovskog i uzeo pojas, svrgnuo dugogodišnjeg vladara s trona, ostao neporažen i pritom zadao prvi poraz "Volku" u ovoj kategoriji.

Ovaj događaj glavna je vijest na španjolskim medijima koji pišu:

"Nikada nije sumnjao... ‘The Great‘ je izgubio krunu, a ‘El Matador‘ se popeo na vrh. ‘Topuriamania‘ je stvarna. Ništa nametnuto. Španjolska se rano probudila da bi pratila svoju novu superzvijezdu. A sada ga vidite kako vlada. On je dao obećanje i nije iznevjerio one koji su vjerovali. Ilia Topuria već je zapravo ‘izjednačio‘ svoje ime s legendama poput Khabiba ili Adesanye. Od Climenta de Alicantea do slave. Neporaženi prvak. 15-0... kako je i predvidio", piše Marca.

"Jasno je da bi Conor McGregor bio jedna od glavnih atrakcija za UFC borbu s Ilijom Topurijom... i on to zna. Iz tog razloga, čim je srušio Volkanovskog, izazvao ga je", piše ABC.

"Možda ima onih koji su ga prozvali bahatim, ali ono u što nitko ne može sumnjati je da je rekao svoje. Ilia Topuria (27 godina) prošao je poput ciklona nad ‘djedom‘ Alexanderom Volkanovskim (35 godina) kojeg je u Honda Centru nokautirao u drugoj rundi.‘El Matador‘ Topuria je i aktivno i pasivno, rekao da će slomiti svog rivala", riječi su Mundo Deportiva.

Ovom pobjedom je ostao neporažen te ima 15-0 u profesionalnoj karijeri, a ova mu je definitivno najdraža.

Linker
26. srpanj 2024 00:01