UFC

Trener Alexandera Volkanovskog: ‘Alexander je razbio mit da je Makhachev nadnaravno super snažan‘

Alexander Volkanovski 

 Carmen Mandato/Getty images/Profimedia
Također tvrdi kako smatra da je Volkanovski pobijedio, a u drugoj rundi se poskliznuo te nije bio u nokdaunu kako se mislilo

Alexander Volkanovski je početkom ovog mjeseca otišao u kategoriju iznad i napao titulu koju drži Islam Makhachev, no do pobjede ipak nije uspio doći. Pet vrhunskih rundi su borci pružili, a završilo je prvom obranom titule od strane Makhacheva.

No, Volkanovski je pokazao koliko je zapravo velik borac. Prvak perolake kategorije je pružio Makhachevu najtežu noć u profesionalnoj karijeri, a unatoč porazu je ostao prvi na ‘‘pound-for-pound‘‘ ljestvici. Osim toga, pokazao je recept protiv tipa borca kao što je Makhachev, a Alexanderov trener Joe Lopez tvrdi da su pokazali kako Islam ipak nije toliko ‘‘nadnaravno snažan‘‘:

‘‘Islam je imao tu stigmu i gledali su ga kao babarogu, kao da je on nadnaravno snažan i slične stvari. Alex je samo razbio te mitove, još sam ga i nakon treće runde pitao je li jak. On mi je odgovorio: ‘Ne, nije uopće jak. Nemam osjećaj da je nešto snažan‘. Nakon toga sam mu rekao da ga onda sruši‘‘, rekao je Lopez za The AllStar.

‘‘U borbi možemo vidjeti puno trenutaka kada je samo držao Alexa, ali on nije nadnaravno super snažan kako su svi pričali. Ako ništa drugo, Alex je super snažan lik. Ako vas uhvati, to ćete i znati. Borbu smo gledali još dva ili tri puta i mislim da je Alex pobijedio. Ne samo ja, nego i svi ostali koji su bili u prostoriji su smatrali da je Alex dobio i tu drugu rundu. Nije bio u nokdaunu, samo se poskliznuo‘‘, dodao je.

Kako god bilo, nadamo se kako će njih dvojica kavez dijeliti još jednom jer je prva borba bila vrhunska. Sigurni smo i da ne postoji fan koji to ne bi želio gledati.

Linker
15. travanj 2024 18:45