UFC

Trener Alexandera Volkanovskog smatra Yaira kao najveću prijetnju do sada: ‘Ovo je njegov najveći test‘

Eugene Bareman i Alexander Volkanovski

 Instagram (city Kickboxing)
Ukoliko pobijedi i Rodrigueza, ostat će jako malo boraca s kojima bi ga u ovom trenutku vrijedilo upariti

Nadolazećeg će vikenda prvak perolake kategorije Alexander Volkanovski odmjeriti snage s privremenim prvakom Yairom Rodriguezom. Njih dvojica će i predvoditi fantastični UFC 290, a bit će ovo Volkanovskom i prvi nastup nakon poraza od Islama Makhacheva i napada na titulu u lakoj kategoriji.

Rijetki su oni koji Yaira smatraju bezopasnim borcem, a podcijenio ga nije ni trener i čelni čovjek City Kickboxing dvorane, Eugene Bareman. On smatra kako je Rodriguez možda i najteži izazov za Volkanovskog do sada u perolakoj kategoriji:

‘‘Osobno mislim da će ovo biti Alexanderov najveći test. Očito, imat će njegovu dužinu s kojom će se morati nositi, a tu je još i njegov unikatni pristup borbi na nogama u kojemu lomi ritam protivnika na jako nesvakidašnji način‘‘, rekao je Bareman za FTS MMA.

‘‘Na kraju dana, ono što mislim da će zasjati jest Alexanderov zaokruženi set vještina koje posjeduje. Njegova mogućnost da kombinira razne stvari – hrvanje i skraćivanje distance, mislim da ima puno raznovrsniji set vještina koje mogu pobijediti Yaira. To je Volkova najveća prednost‘‘, dodao je.

Iako je Volkanovski prema kladionicama favorit, podcijeniti Rodrigueza nikako ne bi trebao. Uistinu fenomenalan nastup je Yair imao protiv Josha Emmeta kada su se i borili za privremeni pojas, tako da je on definitivno jedna od najvećih prijetnji prvaku u trenutnoj diviziji.

Hoće li Volkanovski još jednom iskoristiti svoju savršenu moć prilagodbe na stil protivnika, saznat ćemo ove subote na UFC 290 priredbi. Ukoliko pobijedi i Rodrigueza, ostat će jako malo boraca s kojima bi ga u ovom trenutku vrijedilo upariti.

Linker
30. travanj 2024 03:58