UFC

Yair Rodriguez vjeruje da će biti najnezgodniji protivnik za Volkanovskog: ‘Mogu mijenjati stilove‘

Yair Rodriguez

 Christian Petersen/Getty images/Profimedia
Privremeni prvak UFC-ove perolake kategorije pojasnio je svoje najveće prednosti

Naravno da je Alexander Volkanovski favorit ovaj vikend u meču protiv Yaira Rodrigueza. Prvak perolake kategorije bio bi favorit protiv bilo kojeg borca unutar te težinske kategorije, ali nemojte unaprijed otpisivati Meksikanca.

Yair Rodriguez posjeduje jedan vrlo interesantan set vještina i jako nezgodno je pripremiti se za borca poput njega. Brzina i raznovrsnost u stojci čine ga posebnim borcem, a Meksikanac je s vremenom postao i vrlo opasan parteraš, što je uostalom i dokazao u prošlom meču protiv Josha Emmetta.

Volkanovski će od prve sekunde morati biti na velikom oprezu i ne smije podcijeniti Yaira Rodrigueza. Nerijetko slušamo izreku ‘‘styles makes fights‘‘ (‘stilovi čine borbe‘), a ta izreka govori nam kako puno toga ovisi o stilovima koji krase određene borce. Rodriguez svoju šansu vidi upravo u tome, odnosno, Meksikanac smatra da je stilski nepogodan protivnik Volkanovskom.

‘‘Ne znam jesam li njegov najopasniji rival ili ne, ali mislim da sam rival koji može mijenjati stilove i da sam nepredvidljiviji od ostalih. Smatram da ću mu biti protivnik s kojim mu se najteže boriti. Ja sam taj. On neće znati u kojem ću se gardu boriti, hoću li napadati ‘submissionima‘, hoću li hrvati. To su nepoznanice. Često su stilovi borbe unaprijed poznati. Ja imam sposobnost mijenjati svoj stil sebi u korist, ovisno o protivniku. Mislim da će to Volkanovskom predstavljati najviše problema.‘‘, rekao je Yair u razgovoru za MMA Junkie.

Rodriguez je zapravo i pojasnio svu zanimljivost ovog meča. Koliko god je Volkanovski dobar, Yair Rodriguez uvijek je nepoznanica uoči samog meča. Raznovrsnost koju posjeduje natjerat će Volkanovskog na brojne prilagodbe, ali Volkanovski je više puta pokazao da se sjajno adaptira na sve vrste protivnika.

Da ne duljimo previše, bit će ovo fantastičan meč, a Yaira nemojte olako otpisivati.

Linker
19. svibanj 2024 09:00