UFC

UFC-ov komentator: ‘Volkanovski sigurno neće proći kroz Yaira, Rodriguez će biti konkurentan‘

Yair Rodriguez

 Matt Davies/Zuma Press/Profimedia
Poznati UFC-ov komentator Jon Anik smatra da je Meksikanac previše podcijenjen

Borba karijere čeka 30-godišnjeg Yaira Rodrigueza na ovotjednom UFC 290 eventu. Nevjerojatno talentirani Meksikanac još je 2014. godine ušao u UFC osvajanjem ‘‘The Ultimate Fightera‘‘, a od samih početaka, mnogi su mu predviđali blistavu budućnost.

Imao je Rodriguez svojih uspona i padova na putu ka vrhu perolake kategorije, ali trenutno je privremeni prvak te kategorije i ovaj vikend imati će priliku postati neprikosnovenim prvakom u kategoriji. Neće mu biti nimalo lako, jer u meč ulazi kao osjetni autsajder.

Njegovog protivnika Alexandera Volkanovskog mnogi smatraju najboljim borcem unutar cijelog UFC-ovog rostera, a koeficijent na pobjedu Volkanovskog u prosjeku iznosi 1,25 (oko 4,00 na Yaira). Unatoč tome, ovaj tjedan ćete naići na više analiza koje će davati određene šanse Rodriguezu, jer Meksikanac je stilski vrlo nezgodan borac. Jedan od onih koji daju šansu Rodriguezu jest i UFC-ov komentator Jon Anik.

‘‘Yair Rodriguez je faca. Apsolutno mislim da će biti konkurentan Alexanderu Volkanovskom.‘‘, započeo je Anik za MMA Fighting.

Podosta je onih koji ovaj meč vide kao svojevrsno zagrijavanje za revanš između Volkanovskog i Islama Makhacheva. Postoje određena nagađanja da će se taj revanš dogoditi u desetom mjesecu, a Volkanovski će za početak poraziti Rodrigueza u svojoj matičnoj kategoriji. Anik smatra da bismo ipak trebali pričekati neko vrijeme s revanšom između Islama i Volkanovskog.

‘‘Mislim da bi se taj revanš trebao ‘marinirati‘ još neko vrijeme. Nije isključeno da se taj meč dogodi tek za tri ili četiri godine. Uzmemo li u obzir količinu talenta unutar perolake i lake kategorije, nije nužno da se taj revanš dogodi odmah istog trena. Vjerujem da je i jako ambiciozno misliti da će Volkanovski proći kroz Yaira bez ogrebotine te da će se boriti već u listopad (10. mjesec). Ipak, kad smo razgovarali s Alexom (Volkanovskim) početkom godine, on je rekao kako se želi boriti četiri puta u 2023. godini. Citirao bih Michaela Chandlera i rekao bih kako Volkanovski planira dobro iskoristiti vrijeme, ali ne planira se dugo zadržavati. Smatram da se trudi proći kroz što više trening kampova u ovom trenutku i svjestan je da se ovaj novac i mečevi neće nuditi kada bude u 40-ima. Trebamo uživati u Volkanovskom dok možemo, a stoga se ne bih ipak iznenadio ako se Volkanovski brzo vrati u kavez čak i u slučaju da odradi težak meč protiv Yaira.‘‘, zaključio je Anik.

UFC-ov komentator očito je oduševljen talentom oba borca koji će se ovaj vikend boriti za titulu prvaka u perolakoj kategoriji. Volkanovskog silno cijeni, ali Rodrigueza također vidi kao odličnog borca kojeg Volkanovski sigurno neće lako poraziti.

Linker
07. svibanj 2024 19:29