UFC

Trener Islama Makhacheva vrlo jasan o tome tko bi trebao biti idući izazivač njegovom pulenu: ‘Ne možete reći da Charles nije taj!‘

Charles Oliveira 

 JORDAN JONES Getty Images Via Afp
Nakon pobjede nad Dariushom, Oliveira je izrazio želju da ponovno napadne pojas

Javier Mendez smatra da Charles Oliveira zaslužuje borbu za pojas nakon UFC-a 289. Oliveiri (34-9, 22-9 UFC) je trebalo manje od jedne runde da pobijedi Beneila Dariusha tehničkim nokautom (22-5-1, 16-5-1 UFC) u sunaslovnoj borbi večeri prošle subote u Vancouveru.

Nakon te pobjede Brazilac je izrazio želju za revanšem protiv prvaka lake kategorije, Islama Makhacheva. Iako Dagestanac možda i nije najsretniji takvim raspletom, puno ljudi misli da je Oliveirin brzi finiš protiv Dariusha bio dovoljan da zaradi revanš, a među njima je i Javier Mendez.

"Charles je zaslužio to pravo da bude broj jedan u redu za napad na pojas. Mislim, vi mi recite: mislite li da je Charles zaradio i učinio dovoljno da bude sljedeći natjecatelj u lakoj kategoriji? Mislim da da, a i to je ono što navijači misle. Također, to je ono što UFC misli.”

I Makhachev i Mendez nadali su se svježoj krvi u Dariushu, ali "Do Bronx" je na kraju oduševio glavnog trenera AKA-e.

"Nisam znao tko će pobijediti, ali sam držao fige da će to biti Beneil. Sigurno nisam mislio da će Charles biti tako impresivan u pobjedi. Nisam to mislio. On je potpuno, potpuno neočekivano šokirao sve ono što sam mislila da je sposoban učiniti. Nisam mislio da će on to moći učiniti kao što jest. Mislio sam da će ga sjajna izvedba staviti u razgovore, ali sam to zaobišao, a možda je to zato što sam želio da Beneil pobijedi. ne znam Ali nisam trebao podcijeniti koliko je velik kao prvak.”

Uoči borbe s Dariushom, Oliveira je rekao da nije bio svoj protiv Makhacheva i da bi revanš prošao drugačije.

"Pa, to je upravo ono što svaki borac radi kada bude poražen. Reći će to da se motiviraju, jer hajde – 10 posto? Dođi, možda ste pokazali 99 posto, možda niste pokazali taj jedan posto svojih vještina i sebe u kavezu. Samo sam to shvatio kao, ‘Hej, znaš, odlučan sam pokazati svima tko je Charles Oliveira,‘ i on je to učinio i dokazao. Dokazao je ‘Ovo sam ja: Dođi po mene.‘ Sada je na UFC-u da odluči tko će dobiti priliku, ali on ju definitivno zaslužuje, bez premca”, zaključio je.

Linker
03. svibanj 2024 15:32