UFC

Trener Israela Adesanye o Dricusu Du Plessisu: ‘Imao je priliku napasti pojas, ali zaj**ao se, sada mora čekati!‘

Israel Adesanya (lijevo) i Dricus Du Plessis (desno)

 Screenshot (youtube, Ufc)
Umjesto njega, priliku je dobio Sean Strickland

Da je do Eugenea Baremana, Dricus Du Plessis morao bi se ponovno boriti prije nego što dobije priliku za napad na pojas. Du Plessis (20-2, 6-0 UFC) se etablirao kao prvi izazivač kada je upisao tehnički nokaut nad bivšim prvakom Robertom Whittakerom na UFC-u 290 u srpnju. Međutim, Južnoafrikanac je zadobio ozljedu i neće moći nastupiti na UFC-u 293 - priredbi na kojoj Adesanya brani naslov.

To je otvorilo vrata Seanu Stricklandu (27-5, 14-5 UFC), koji će sada izazvati Adesanyu (24-2, 13-2 UFC) u glavnoj borbi UFC 293 – a Bareman kaže da bi Du Plessis mogao požaliti zbog toga i na kraju izgubiti priliku boriti se za pojas srednje kategorije.

"Tako je kako je. Nije želio borbu dok je ozlijeđen, ali nije mi uopće bitno. To ima veze s njim i njegovim timom, a on se mora vratiti i boriti s nekim drugim”, rekao je i nadodao da zna da to ne ovisi o njemu, ali objašnjava važnost pravovremenog trenutka u sportu.

"Problem je u tome što ako ne istupite i ne prihvatite borbe, idete nazad u ‘bazen‘ među druge borce. To je činjenica. Ništa u ovom sportu nije čvrsto i sigurno dok ne potpišete ugovor. Imao je priliku. To je isti udarac koji su imali mnogi moji borci koji su se borili za naslove ili su ih imali. Ti nikad, nikad ne znaš – i borili smo se s užasnim ozljedama, jer to ne shvaćaš olako. A problem s njima je što su bili ozlijeđeni, a bile su to i teške ozljede. I što sada? Uzeo si svoju priliku zdravo za gotovo, imao si priliku napasti pojas, ali zaj**ao si se!", poručio je Bareman i zaključno pojasnio kako funkcionira najjača svjetska MMA promocija.

"Niste svjesni što ovaj stroj radi. Ne poznaješ UFC i ne znaš što rade, ne znaš kako oni izvrću stvari. Nikada se ne osjećate ugodno tamo gdje jeste. Ako je pred vama nešto za što ste radili cijeli život, nemojte ni na trenutak pomisliti da se to ne može samo tako oduzeti. Imao je priliku, ali ju je jeftino ispustio. Dakle, ne mogu udobno sjediti misleći da imaju sljedeću šansu (nakon Stricklanda), jer nemaju. Ja poznajem ovaj sport i činjenica je da nemaju sigurnu šansu, u ovom sportu to nikad nije istina!"

UFC 293 održava se 9. rujna u Qudos Bank Areni u Sydneyju. Adesanya će predvoditi priredbu protiv Stricklanda, a tu su i Tai Tuivasa, Alexander Volkov, Kai Kara France i Manel Kape, tako da je spektakl zagarantiran.

Linker
27. travanj 2024 12:57