UFC

(VIDEO) Bomba iz UFC-a! Israel Adesanya saznao idućeg izazivača, branit će pojas na UFC 293 priredbi u Sydneyju

Israel Adesanya

 CHANDAN KHANNA/AFP/PROFIMEDIA Chandan Khanna/afp/profimedia
Press konferencije će gorjeti, u to budite sigurni

Taman kada smo se spremali na spavanje, zatekla nas je bombastična vijest iz UFC-a. Naime, Dana White je potvrdio da će na UFC-u 293 u Sydneyju 10. rujna (deveti mjesec) Israel Adesanya braniti pojas protiv Seana Stricklanda!

Poznato je da je izazivač originalno trebao biti bivši protivnik Roberta Soldića, južnoafrički borac Dricus Du Plessis, no on ne može nastupiti zbog ozljede te se kao iduća opcija nametnuo upravo Strickland, koji isprva nije htio pristati na meč zbog zarade, no kao što se moglo i očekivati, ispregovarao je željenu cifru te ćemo ga gledati u kavezu početkom devetog mjeseca. Posljednju borbu odradio je na UFC on ESPN 48 priredbi početkom srpnja (sedmi mjesec) kada je dominantno porazio Abusa Magomedova tehničkim nokautom u drugoj rundi.

S druge strane, Adesanyi će ovo biti prva obrana pojasa otkako ga je vratio pobjedom nad Alexom Pereirom na UFC-u 287 u travnju (četvrti mjesec). "The Last Stylebender" tada je slavio nokautom u drugoj rundi i napokon pobijedio svog dugogodišnjeg rivala, koji je onda prešao u višu kategoriju.

Dana White također je potvrdio još neke mečeva, a sunaslovna borba večeri donijet će nam teškaški obračun između Taija Tuivase i Alexandera Volkova. Kai Kara-Franca vratit će se u oktogon protiv Manela Kapea, a Justin Tafa odradit će revanš s Austenom Laneom nakon što se u prvoj rundi nakon 29 sekundi borbe dogodio ubog u oko te je meč proglašen "no-contestom".

Možemo biti sigurni da nas čeka uistinu sjajna priredba, a press konferencije koje prethode tomu sigurno će ući u povijesne knjige.

Linker
07. svibanj 2024 16:48