UFC

Trener Israela Adesanyje jasno poručio: ‘Ne želim da se opet bori s njim, što je napravio da to zaslužuje?‘

Israel Adesanya (lijevo) i Alex Pereira (desno)

 ALEJANDRO SALAZAR/PXIMAGES/ICON SPORTSWIRE/NEWSCOM/PROFIMEDIA Alejandro Salazar/pximages/icon Sportswire/newscom/profimedia
Adesanya se planira vratiti u oktogon 10. rujna u Sydneyju

Nakon što ga je Alex Pereira ugasio kao televizor, Israel Adesanya uspio mu se revanširati na isti način te vratiti pojas srednje kategorije u svoje vlasništvo. Sada čeka vidjeti tko će mu biti idući protivnik, a njegov trener, Eugene Bareman radije ne bi vidio da se bori s Robertom Whittakerom po treći put.

UFC prvak u srednjoj kategoriji Adesanya (23-2, 12-2 UFC) već je dvaput pobijedio Whittakera (24-6, 15-4 UFC) u borbama za naslov. Nokautirao je Whittakera na UFC-u 243 u borbi za ujedinjenje naslova, a zatim je zadržao pojas jednoglasnom odlukom u revanšu na UFC-u 271.

Od tada, Whittaker je pobijedio bivšeg izazivača za naslov Marvina Vettorija i čeka susret s Dricusom Du Plessisom (19-2, 5-0 UFC) na UFC-u 290 8. srpnja (sedmi mjesec). Njihov meč se naziva borbom za izazivača broj jedan, ali Bareman ne misli da bi pobjeda nad Du Plessisom trebala biti dovoljna da Whittakeru omogući treću borbu s Adesanyom.

“Borili smo se s njim i od tada je jednom bio u ringu – dok mi samo nastavljamo istim tempom. Tako da ne znam. Mi smo takvi kakvi jesmo. Samo stavi protivnika ispred nas, a onda ćemo se boriti."

“Mislim, naša preferencija je da se više ne borimo protiv Roberta jer smo ga očito već dvaput pobijedili, a on nije napravio ništa od tog poraza što bi opravdalo ponovnu borbu. Dakle, naša bi prednost bila da pobijedi Južnoafrikanac (Du Plessis), ali tada mora pobijediti, a očito je da ima vrlo teškog protivnika u Robertu s kojim se mora boriti.”

Adesanya se borio tri puta otkako je drugi put pobijedio Whittakera i cilja na povratak na UFC 293 10. rujna (deveti mjesec) u Sydneyu. Bareman je rekao da se “The Last Stylebender” želio boriti prije toga, ali da će se boriti protiv Whittakera treći put ako se pojavi kao sljedeći kandidat za naslov.

“Borimo se u Sydneyju, i ako to znači da se moramo ponovno boriti s Robertom, to je upravo ono što moramo učiniti ako je on sljedeći najbolji dostupni izbor,” zaključio je Bareman.

Linker
18. travanj 2024 04:53