Ostalo

(VIDEO) Logan Paul ‘grapplao‘ s Adesanyom i Volkanovskim: ‘Ubili su me‘

Israel Adesanya, Logan Paul, Alexander Volkanovski

 Screenshot (youtube, The Mac Life)
Poznati YouTuber i rekreativni boksač okušao se s dvojicom UFC-ovih prvaka

Braća Paul posljednjih nekoliko godina privukli su veliku pažnju boksačkog svijeta. Dvojica YouTubera odlučili su se okušati u boksu, a obojica su ring dijelili s nekoliko elitnih boraca.

Jake Paul ozbiljnije je shvatio svoju boksačku karijeru i iza njega je sedam profesionalnih boksačkih mečeva (6-1), te jedan amaterski (1-0). Njegov brat Logan ima jedan profesionalni meč (0-1) i jedan amaterski me (završio remijem), a oba je odradio protiv YouTubera KSI-ja. Osim ta dva meča, Logan Paul je u šestom mjesecu 2021. godine boksao i egzibicijski boksački meč, a protivnik mu je bio Floyd Mayweather.

Nakon osam rundi, borba je završila bez pobjednika, jer do pobjede se moglo doći samo prekidom. Paul koji je imao ogromnu prednost u fizičkoj veličini uspio je izdržati svih osam rundi protiv ponajboljeg boksača 21. stoljeća, ali nakon toga više nije kročio u boksački ring.

Logan se posvetio nekim drugim aktivnostima, a počeo je nastupati i u profesionalnom hrvanju (WWE). Logan posjeduje hrvačku podlogu, a hrvanjem se bavio dok je studirao na koledžu. U više navrata Logan je iskazivao želju da se okuša i u MMA borbi, a njegove hrvačke vještine puno više bi došle do izražaja u tom sportu, nego u boksu.

Teško je procijeniti kako bi se Logan Paul nosio s profesionalnim MMA borcima, ali sitni uvid možete dobit pogledom na njegov trening s dvojicom UFC-ovih prvaka. Društvenim mrežama prokružila je kratka snimka Loganovog treninga s Israelom Adesanyom i Alexanderom Volkanovskim. Radi se o ‘‘grappling‘‘ treningu, a na kratkoj snimci vidljivo je kako se Logan podosta muči hrvajući s Adesanyom.

Adesanya nije poznat kao elitni hrvač među MMA borcima, ali jasno da ipak ‘‘operira‘‘ na osjetno višoj razini od Logana Paula. U nastavku videa vidljivo je kako Logan Paul ‘‘grappla‘‘ s Volkanovskim. Kontrolirao je Logan leđa svog protivnika i pokušavao je doći do gušenja, ali premalo toga možemo vidjeti u tako kratkom isječku.

Osim Adesanye i Volkanovskog, na treningu s Loganom Paulom našao se i Craig Jones, jedan od najboljih ‘‘grapplera‘‘ na svijetu. Volkanovski u posljednje vrijeme intenzivno radi s Jonesom i brusi svoje parteraške vještine. Volkanovski je putem Instagram ‘‘storyja‘‘ podijelio zajedničku fotografiju nakon treninga s Jonesom, Paulom i Adesanyom, a Logan Paul podijelio je njegov ‘‘story‘‘ napisavši kako su ga ‘‘ubili‘‘ na treningu.

Puno više od Loganovih hrvačkih vještina mogli smo vidjeti prije par godina. Logan je tada hrvao s Paulom Costom, petorangiranim izazivačem UFC-ove srednje kategorije, a mnogi su bili pozitivno iznenađeni Loganovim vještinama. YouTuber je dobro parirao Brazilcu.

Lako je moguće da 28-godišnji Logan Paul odradi i barem jedan MMA meč u godinama koje slijede. Braća Paul mnogima nisu naročito drage osobnosti u svijetu borilačkih sportova, ali činjenica je da vole izlaziti iz svoje zone komfora i spremni su odvažiti se na raznorazne izazove. Zaslužuju pohvale zbog toga.

Linker
20. travanj 2024 11:23