UFC

Trener ‘Korejskog Zombija‘: ‘Njegovo rame iskočilo je tijekom borbe‘

Chan Sung Jung
 Seokyong Lee/Penta Press/Shutterstock Editorial/Profimedia
Chan Sung Jung ovog vikenda u glavnoj borbi večeri upisao je pobjedu protiv Dana Igea.

''Korejski Zombi'' na prvi pogled nije upao u veće probleme tokom borbe te je uspješno kontrolirao tempo većim dijelom borbe, no njegov trener Eddie Cha otkrio je kako se Jung nije borio samo s Igeom, već i sa svojim desnim ramenom. Naime, ''Zombiju'' je već u drugoj rundi iskočilo rame. Bolni trenutak dogodio se prilikom rušenja te uzimanja Igeovih leđa.

''Radi se o istom ramenu (desnom) koje je ozlijedio protiv Josea Alda. On vam nikada neće pričati o takvim stvarima i zato sam ja imao potrebu progovoriti o tome. Tokom druge runde kada je išao po rušenje i uzeo protivnikova leđa, to je trenutak kada mu je rame iskočilo. Konstantno smo mu govorili da drži ruke visoko, a tek nakon borbe rekao nam je zašto ih nije mogao držati visoko.'', rekao je Eddie Cha za ESPN+ netom nakon borbe.

''Zombi'' je za razliku od borbe protiv Alda ovaj puta uspio doći do pobjede unatoč problemima s ramenom. Međutim, korejski borac je sedam puta slavio unutar UFC-a, a ovo mu je prva pobjeda na bodove.

''Ovo je prvi puta da je pobijedio odlukom sudaca i pomalo je razočaran zbog toga, no moramo uzeti u obzir da je imao problema s ramenom.'' rekao je njegov trener Cha.

Chan Sung Jung također se dotaknuo tog podatka, no nije htio isticati ozljedu kao razlog tome:

''Kako napredujem na rankingu, postaje sve teže doći do pobjede nokautom ili submissionom te se ispričavam zbog toga. Zadovoljan sam svojom izvedbom, no svjestan sam kako postaje sve teže protiv visokorangiranih protivnika.'', rekao je Jung za ESPN+.

Korejcu se nikako ne može zamjeriti jer nije uspio završiti borca poput Igea, pogotovo kad uzmemo u obzir ozljedu s kojom se mučio kroz borbu. Ipak, ''Zombi'' zaslužuje maksimalno poštovanje zbog činjenice kako ne traži izlike nego odaje poštovanje protivnicima s kojima se susreće.

Linker
24. travanj 2024 16:26