UFC

Trener Rafaela Fizieva: ‘On je i više nego sposoban nositi se sa Justinovim hrvanjem‘

Rafael Fiziev 

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Fiziev i Gaethje će se sutra sastati u sunaslovnoj borbi večeri, a glavni dio priredbe je na rasporedu već od 22:00

Osim Edwardsa i Usmana, meč koji se ovog vikenda iščekuje s posebnim nestrpljenjem jest onaj između Justina Gaethjea i Rafaela Fizieva. Dvojica rangiranih boraca lake kategorije sastat će se u sunaslovnoj borbi večeri sutra na UFC 286 u Londonu, a borba ima sve atribute da bude jedna od najboljih te večeri.

Bit će ovo sudar dvojice boraca koji preferiraju prvenstveno borbu na nogama, a mnogi analitičari su Gaethjea savjetovali da konačno počne koristiti to svoje hrvanje kako bi neutralizirao Fizieva. Frank Hickman, trener Rafaela Fizieva, rekao je kako je Fiziev više nego spodoban nositi se s njegovim hrvanjem:

‘‘Kao trener hrvanja, borca pripremate na sve. Hrvača ili nehrvača, uvijek se želite pripremiti za najgore. Ako Justin želi hrvati, Rafael je i više nego sposoban nositi se s tom situacijom – defanzivno i ofanzivno. Rafael je kompletan MMA borac‘‘, rekao je Hickman za MMA Junkie.

‘‘On nije dobar samo u udaračkom dijelu, dobar je tu i to su već svi vidjeli, ali ja sam ga puno puta vidio kako brani rušenja i kako on sam ruši druge borce. Uvijek postoji ta prijetnja, ali u MMA borbi uvijek morate biti spremni na sve. Mislim da Rafael može diktirati gdje će borba otići, očito je da je na nogama najsigurniji. Rafael mora doći tamo, naći svoju distancu i odmah će mu biti ugodno. Jednom kad se to dogodi i njegova inteligencija krene prevladavati, bit će do duga noć za Justina‘‘, dodao je.

Što reći osim da jedva čekamo i ovu borbu. Gaethje je vlasnik čak deset bonusa za borbu večeri, a Fiziev je također vrlo atraktivan borac te nas sutra navečer sigurno čeka spektakl.

Linker
26. travanj 2024 21:17