UFC

Trener Seana O‘Malleya vidi veliku slabost kod Meraba Dvalishvilija: ‘Probudit će se i vidjet će svjetla arene‘

Sean O‘Malley

 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Network/ddp Usa/profimedia
UFC-ova bantam kategorija čeka svoj rasplet, pred nama je vrlo izgledan okršaj američkog prvaka i gruzijskog izazivača

Sean "Suga" O‘Malley (18-1) nakon dominantne obrane naslova protiv Vere početkom prošlog mjeseca traži nove izazove. Prvotno je imao želju napasti titulu perolake kategorije no izglednije je da će imati još posla u bantam diviziji. Trenutno prvoplasirani borac na listi izazivača bantam kategorije je Merab "The Machine" Dvalishvili (17-4). Gruzijac se trenutno nalazi u nizu od 10 pobjeda, dok se u zadnjoj borbi doslovno "poigrao" s bivšim prvakom Henryjem Cejudom.

Taj vrlo izgledni okršaj bi bio pravi sudar stilova jer Amerikanac je klasični udarač, dok Gruzijac svoj uspjeh bazira na hrvačkim tehnikama. Upravo na toj činjenici Amerikančev trener Tim Welch temelji svoju taktiku za tu borbu. Welch misli da je "The Machine" brzoplet po svojoj prirodi te da će ga to koštati protiv tipa borca kao O‘Malley.

"On će jednostavno požuriti u toj borbi, forsirat će rušenja. Kada nešto forsirate protiv ‘Suge‘ postoji vrlo velika šansa da ćete se probuditi gledajući u svjetla arene" rekao je Welch za YouTube kanal "The Schmo".

O‘Malley je ostvario 11 pobjeda nokautima te većina fanova upravo tu vidi njegovu najveću prednost. Ima vrlo specifičan "striking" koji kombinira s odličnim tajmingom. Vrlo malo tih istih fanova zna da Amerikanac također posjeduje vrlo respektabilan "ground game" ako uzmemo u obzir činjenicu da ima ljubičasti pojas u BJJ-u. "Suga" se nije libio ni iskušati u grappling natjecanjima.

Linker
27. travanj 2024 17:39