UFC

Trener Seana Stricklanda istaknuo prednosti i mane Paula Coste: ‘On je u toj poziciji najbolji‘

Eric Nicksick (lijevo) i Sean Strickland (desno)

 Screenshot (instagram Eric Nicksick)
Eric Nicksick je poznato trenersko ime, a poznat je po svojim temeljitim analizama prije važnih mečeva

Bivši UFC prvak u srednjoj kategoriji, Sean Strickland, suočit će se s Paulom Costom u "sunaslovnih" pet rundi na UFC-u 302, 1. lipnja. Pobjednik ove borbe mogao bi se približiti borbi za naslov ili barem borbi za mjesto prvog izazivača.

Unatoč porazu od Roberta Whittakera na UFC 298, Costa ostaje izazov za Stricklanda i ostale srednjaše zbog svog snažnog udarca i izuzetne atletičnosti. Strickland i njegov tim svjesni su da ih čeka teška borba i fokusiraju se na to da Costa ne dominira nad njim kao što je to radio s drugim protivnicima. U nedavnom intervjuu za The Schmo, trener Eric Nicksick podijelio je glavne točke strategije za Stricklandovu borbu protiv Coste.

"Paulo je prijetnja kada vas pritisne uz kavez," rekao je Nicksick. "On tu opravdava svoj nadimak ‘The Eraser‘ i on pokušava ugasiti svoje protivnike kada ih dovede u tu poziciju. Stoga će biti važno ne dopustiti mu da vas pritisne uz kavez. Vrlo je, vrlo dobar tamo, vrlo dinamičan..."

Nicksick je također spomenuo kako Costa ima brze i nepredvidive udarce nogama, što je bilo očito u njegovoj borbi s Whittakerom. "Kad ga gledate s Robertom Whittakerom, udarci dolaze odasvud, ali dolaze brzo. Moramo osigurati da Sean nije u poziciji gdje se naginje ili je u lošoj poziciji."

Strickland se nada novoj prilici za naslov u srednjoj kategoriji nakon što je izgubio pojas od Dricusa du Plessisa na UFC-u 297 u siječnju. Strickland je prošlog rujna priredio jedno od najvećih iznenađenja u povijesti UFC-a kada je jednoglasnom odlukom sudaca pobijedio Israela Adesanyu i osvojio pojas.

Borba između Stricklanda i Coste u Newarku obećava spektakl, a ako je suditi po Nicksickovim komentarima, očekuje nas prava borilačko-šahovska partija unutar oktogona.

Linker
13. lipanj 2024 12:03