UFC

Trener Thiaga Santosa izjavio: ‘Johnny Walker usrao se od straha u toj borbi‘

Thiago Santos vs. Johnny Walker
 Diego Ribas/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Gabriel de Oliveira krivca za ne naročito zanimljivu borbu pronašao je u Johnnyju Walkeru

Puno se očekivalo pretprošlog vikenda od borbe između Johnnyja Walkera i Thiaga Santosa. Dvojica Brazilaca nerijetko pružaju atraktivne borbe, a radi se o izuzetno moćnim udaračima koji jednim udarcem mogu završiti gotovo svaku borbu. Ipak, na koncu smo dobili pet rundi poprilično pasivne i razočaravajuće borbe u kojoj je Thiago ''Maretta'' Santos slavio jednoglasnom sudačkom odlukom.

Iako su oba borca djelovala rezervirano i teško je izdvojiti samo jednog od njih kao krivca za manjak uzbuđenja, trener Thiaga Santosa stao je u obranu svog borca te je Walkera označio krivcem za izostanak akcije. Gabriel de Oliveira trener je za stojku u American Top Teamu, a u razgovoru za AG Fight osvrnuo se na borbu Walkera i Santosa.

''Ako borba nije bila uzbudljiva, to je zbog Johnnyja Walkera koji se nije niti pojavio u ovoj borbi. 'Maretta' je kontrolirao ovaj meč i mislim da je bio bolji u četiri runde. Johnny Walker usrao se od straha.'', rekao je Gabriel de Oliveira.

''Marettin'' trener dodaje kako je Santos morao biti nešto oprezniji jer je bio u nizu od tri poraza i eventualni četvrti možda bi značio i kraj njegove UFC karijere.

''Ideja je bila da Thiago bude strateški discipliniran, ali ukoliko Johnny Walker krene prema naprijed, '''Maretta' ima poprilično teške ruke i dobar je u kontrama. Thiago nije mogao neoprezno ići prema naprijed jer je Walker nepredvidljiv i uvijek može izvući nekakav ludi potez. Porazom bi Santos možda bio i otpušten iz UFC-a. Ideja je da nastavimo s našim poslom i nastavimo nizati pobjede.'', dodao je Gabriel de Oliveira.

Očekivano je trener iz ATT-ja stao u obranu borca kojeg trenira i koji predstavlja tu dvoranu. Međutim, činjenica je kako oba borca snose krivnju za nedostatak uzbuđenja. Međutim, naglasili smo već kako se radi o izuzetno opasnim nokauterima i stoga ne možemo zamjeriti borcima što su bili nešto rezerviraniji nego inače.

Linker
18. travanj 2024 14:31