UFC

‘Tri ili četiri tjedna svakodnevno sam pio alkohol‘: Alexander Volkanovski ima velike probleme izvan trening kampa

Alexander Volkanovski

 Instagram (alexander Volkanovski)
Prvak UFC-ove perolake kategorije ne pronalazi ispunjenje ako nije u fazi priprema za meč

Mnogi su smatrali da Alexander Volkanovski radi veliku grešku prihvaćajući ‘‘short notice‘‘ meč protiv Islama Makhacheva u desetom mjesecu prošle godine. Volkanovski je uskočio kao zamjena za Charlesa Oliveiru, a meč je prihvatio desetak dana uoči UFC 294 eventa.

Ispostavilo se da je Volkanovski uistinu pogriješio, jer bio je to njegov najlošiji nastup u karijeri. Makhachev je nokautirao Volkanovskog već u prvoj rundi, a nokaut je nastupio nakon sjajnog ‘‘high kicka‘‘ i serije udaraca iz gornje pozicije u parteru. Time je Volkanovski kompromitirao priliku za postati prvakom lake kategorije.

Nedugo poslije, točnije na konferenciji za medije nakon samog eventa, Volkanovski se otvorio pred medijskim predstavnicima. Australac je priznao kako se ne zna nositi sa životom izvan trening kampa i preferira zaokupiti svoje misli pripremama za mečeve. Zato je Volkanovski vrlo brzo prihvatio meč protiv Ilije Topurije, a njih dvojica kavez će dijeliti 17. veljače (drugi mjesec).

Mnogi i sada smatraju da Volkanovski griješi i da je trebao uzeti nešto dulju pauzu nakon teškog poraza od Makhacheva. Međutim, Volkanovski očito ima ozbiljne probleme dok nije u pripremama za mečeve, a u intervjuu za YouTube kanal Israela Adesanye, Volkanovski je otkrio kako ima određene probleme čak i s alkoholom.

‘‘3 ili 4 tjedna svakodnevno sam pio alkohol. Iskreno, to mi se nikad prije nije dogodilo. Nisam bio u pretjeranom treningu, imao sam operaciju nešto ranije, pomagao sam u kući i uvijek bih se poslužio s nekoliko pića. Dan prije nego sam dobio poziv za meč, govorio sam si kako moram prestati s time (s opijanjem).‘‘, otkrio je Alexander.

Sve ovo što Volkanovski govori zapravo je ozbiljan problem za prvaka perolake kategorije. Pred njim je još nekoliko godina karijere, ali Volkanovski će se morati naučiti nositi sa životom nakon sportske karijere. Alkohol definitivno nije rješenje za takve probleme.

Linker
02. svibanj 2024 05:17