UFC

Tsarukyan je suspendiran, tako da Oliveirin trener ima ideju: ‘Charles je jedini koji zaslužuje borbu protiv Islama!‘

Islam Makhachev vs. Charles Oliveira

 Giuseppe CACACE/AFP/Profimedia
Jako teško će se ostvariti želja Oliveirinog trenera, pogotovo jer UFC sigurno neće dati Oliveiri da napadne pojas kad dolazi iz poraza

Arman Tsarukyan jedini je logičan izbor za Islama Makhacheva u ovom trenutku. Zaslužio je Tsarukyan napasti UFC-ovu titulu i još se jednom okušati protiv prvaka Makhacheva, no vjerojatno se sjećate da je suspendiran na devet mjeseci nakon što je udario fana na UFC 300 priredbi.

Morat će Islam u tom slučaju čekati istek Armanove suspenzije, no Diego Lima, inače trener Charlesa Oliveire, odmah je smislio novi plan. Lima predlaže da se Makhachev i Oliveira bore još jednom prije nego Tsarukyanu istekne suspenzija:

‘‘Charles i ja obojica želimo da on osvoji pojas. Sada kada je Arman suspendiran, u kategoriji ne postoji niti jedno drugo ime osim Charlesa Oliveire. Charles je drugi na rang ljestvici. Kada pogledate ostatak rang ljestvice, za njega nema druge borbe osim one protiv Makhacheva. Poirier se tek borio, Gaethje je bio nokautiran‘‘, započeo je Lima u intervjuu za Ag Fight, pa nastavio:

‘‘Situacija je takva da je Arman trenutno van igre, vjerujem da u lakoj kategoriji nitko ne zaslužuje borbu protiv Makhacheva, osim Charlesa. To je ono što iskreno želimo, Charles to iskreno želi, ali naravno da sve ne ovisi o nama. Sve je na UFC-u, ali ako govorimo s naše strane, mi to apsolutno želimo.‘‘

Jako teško će se ostvariti želja Oliveirinog trenera, pogotovo jer UFC sigurno neće dati Oliveiri da napadne pojas kad dolazi iz poraza. Još k tome, taj poraz je došao od Tsarukyana, tako da je najizgledniji scenarij takav da će Makhachev čekati povratak Tsarukyana. To će potrajati, no, barem će tako sigurno zadržati pojas.

Linker
15. srpanj 2024 17:07