UFC

Tsarukyan preživio opasnu ‘giljotinu‘, a zatim uspio pobijediti Oliveiru: Nakon pobjede zazvao napad na titulu

Arman Tsarukyan vs. Charles Oliveira

 Mikael Ona/Zuma Press/Profimedia
Iako su obojica imali svoje trenutke u meču, publika je zviždala Tsarukyanu tokom intervjua u kavezu nakon pobjede

Noćašnji UFC 300 ponudio nam je brojne zanimljive borbe, a postoji dosta fanova koji su se posebno veselili ‘‘title eliminator‘‘ meču u lakoj kategoriji. Da, radi se o okršaju između bivšeg prvaka Charlesa Oliveire i Armana Tsarukyana, a već je odavno bilo poznato da pobjednik ovog meča sljedeći napada UFC-ovo zlato.

Oliveiri je ovo bio prvi nastup ove godine, a u meč je ušao iz pobjede nad Beneilom Dariushom, nakon čega je uslijedilo otkazivanje revanša protiv Makhacheva. Posjekotina koju je dobio na sparingu je kumovala svemu tome, a sličnu ozljedu je doživio i nedavno.

Međutim, to ga nije spriječilo ovog puta, a Arman Tsarukyan je preko njega želio doći do revanša s Makhachevim. Njemu je ovo također bio prvi nastup ove godine, a i on je u meč ušao iz pobjede nad Dariushom.

Borbu su obojica otvorili s nekoliko ‘‘kickova‘‘, a jednim je i Charles izbacio iz balansa Tsarukyana te je završio na podu. Oliveira je uhvatio ‘‘giljotinu‘‘, a Tsarukyan je bio na rubu! Uspio je izvući glavu, ali je svejedno imao Oliveiru u ‘‘mountu‘‘ odakle je nastavio stvarati pritisak. Tsarukyan se uspio okrenuti i završiti gornji u parteru te je počeo nanositi udarce iz te pozicije. Oliveira mu je uspio zarobiti ruke te mu tako onemogućio daljnje udarce, no Arman se uspio osloboditi. U žaru borbe Charles je nogom udario Tsarukyana dok je ovaj još bio na podu, a sudac je zaustavio akciju i pozvao liječnika. Liječnik je dozvolio akciju, a Tsarukyan je zatražio da se vrate u istu poziciju. Do kraja runde je pogodio još nekoliko udaraca, a i Charles se uspio pridići.

Drugu rundu su također otvorili ‘‘kickovima‘‘, a Charles je zavukao i jednu dobru desnicu koju je Tsarukyan itekako osjetio. Arman je pokušao srušiti Oliveiru, no ovaj mu se odmah ustao te su završili u klinču na žici, a Tsarukyan je bio u gornjoj poziciji. Na kraju je Tsarukyan došao do rušenja i našao se u gornjoj poziciji u parteru. Oliveira je iz ove pozicije bio defanzivno vrlo dobar te nije primio gotovo ništa štete.

Posljednju rundu su obojica otvorili dosta agresivno, a Tsarukyan je inicirao klinč na žici iz kojeg se Oliveira brzo izvukao. Charles je i na sredini kaveza obranio još jedan pokušaj rušenja Tsarukyana, nakon čega je tempo na trenutak pao. Sredinom runde Arman je uspio doći do rušenja, a tu je odlučio držati poziciju. Kada se otvorila prilika uzeo je i leđa Charlesu, no nakon nekog vremena je skliznuo. Charles je pokušao ‘‘giljotinu‘‘, a zatim i D‘arce, no vremena je bilo premalo.

Pobjedu je odnio Tsarukyan podijeljenom odlukom sudaca, a prema svemu sudeći, sada bi on trebao biti prvi izazivač u lakoj kategoriji.

Linker
19. travanj 2024 23:40