UFC

Tyson Fury stao u obranu Conora McGregora: ‘Neaktivnost je ubila mačku!‘

Tyson Fury
 JOHN GURZINSKI/AFP
Conor McGregor indirektno je za svoj poraz od Dustina Poiriera optužio vlastitu neaktivnost

Iako je iskreno priznao kako je Dustin Poirier bio bolji te da nema nikakvog prigovora na njegovu UFC 257 pobjedu, Conor McGregor ipak nije mogao pobjeći od razmišljanja o tome kako bi puno bolji nastup odradio da je ostao aktivan nakon prošlogodišnje borbe protiv Donalda Cerronea. Odnosno, vjeruje da mu je u borilištu nešto nedostajalo, a što bi dobio da mu je UFC ugovorio borbu onda kad se tome nadao.

To može biti brzina, može biti sam osjećaj ulaska u Octagon, koji itekako može djelovati na psihičko stanje borca, na napetost ili s druge strane opuštenost. Conor zna da je mogao i morao biti bolji, a s njim se slaže i boksačka superzvijezda, Tyson Fury. On jako dobro zna kako je biti dugo vremena bez meča, no isto tako je on nakon obje svoje pauze strateški odradio po dva na papiru slabija meča. I zato vjeruje kako je upravo u nedovoljnoj aktivnosti glavni problem Conora McGregora i razlog teškog poraza koji je doživio.

"Conor McGregor borio se 2016. godine, nakon toga ga nije bilo dvije godine, a onda se borio protiv Khabiba. Onda su opet prošle gotovo dvije godine pa se borio protiv Cerronea i na kraju još godina dana pauze do borbe protiv Poiriera. Neaktivnost je ubila mačku, nemam nikakve sumnje u to. Kad je jedan čovjek aktivan, bori se , sparira i trenira, a drugi je na kauču, to nije dobro", rekao je Fury u razgovoru za Daily Telegraph, dodatno objasnivši svoj stav:

"Izgubiš tajming, izgubiš osjećaj za distancu, izgubiš sve. I sve ti se to mora polako vratiti kad se vratiš u kamp, ali i u borbe. Ako odradiš tri borbe nakon što te nije bilo tri godine, u trećoj ćeš biti deset puta bolji nego u prvoj. Uvijek sam toga bio svjestan. Ja sam boksački povjesničar i znam sve o tome kakav neaktivnost efekt čini."

Imali smo u prošlosti puno primjera gdje je "ring rust" ostavio velik utjecaj na borce, no bilo je i onih gdje se to gotovo ili uopće nije primijetilo. Tako je lako zaključiti da je to zapravo nešto što se razlikuje od borca do borca. No, gledajući kakva je bila 2020. godina, nije nemoguće da je uz neaktivnost na samu izvedbu i pripremu utjecalo još nešto.

Conor je najavio kako upravo zbog toga želi ostati aktivan i ponovno se boriti što je prije moguće. Aktivan je htio ostati i Fury, koji je svoj posljednji meč odradio sad već prije godinu dana, kad je u revanšu savladao Deontaya Wildera. Dogovorio je meč koji je u prosincu trebao odraditi protiv Agita Kabayela, no Wilderovi pravni pritisci, kojima pokušava osigurati pravo na treći meč, doveli su do otkazivanja tog ogleda. Fury je sad trenutno u pregovorima za meč protiv Anthonyja Joshue, koji se borio u prosincu. Kakav će imati stav prema svojoj pauzi ako se meč protiv Joshue ugovori, a da on u međuvremenu nije odradio ili ugovorio meč? Mogli bismo vrlo brzo saznati.

Linker
19. travanj 2024 22:12