K1 i Boks

Eddie Hearn o Wilderu: ‘On je u potpunosti izgubio zdrav razum‘

Deontay Wilder
 John Gurzinski/AFP
Uskoro će biti godišnjica drugog meča Deontaya Wildera i Tysona Furyja

Uskoro će proći godina dana od drugog meča između Tysona Furyja i Deontaya Wildera, meča u kojem je "Bronze Bomber" doživio prvi poraz u karijeri, no itekako težak poraz. Već nedugo nakon njega krenuo je s nevjerojatnim izlikama koje su uključivale težinu kostima s kojim je došao do ringa, s vremenom je došlo do toga da je trenera optužio za sabotažu i trovanje vode, da bi onda uslijedila tišina. Ipak, ovih dana Wilder je ponovno u medijima, s novim napadima na trenera, ali i izjavom kako on sebe i dalje smatra najboljim na svijetu.

Nažalost po njega, boksačka publika s time se ne slaže te su ga već stavili sa strane i čekaju međusobni meč dva najbolja teškaša, Anthonyja Joshue i Furyja. Glavni čovjek za njegovu organizaciju je Eddie Hearn, koji je u razgovoru za IFL prokomentirao i ono što se trenutno događa s Wilderom.

"Poslušajte njegov posljednji intervju. On je u potpunosti izgubio zdrav razum, u potpunosti je ostao bez njega. Kad krene o sebi govoriti u trećem licu i nazivao se kraljem, o čemu on priča? On nije kralj, on je dobio batina, savladan je. Imao je priliku postati kralj, ali ovog trenutka on to nije", rekao je Hearn, kojem se cijela situacija ne sviđa, posebno jer smatra kako Wilder ima mjesta u svjetskom teškaškom vrhu.

Što se tiče Wilderovog povratka u ring, glasno se priča o meču protiv bivšeg svjetskog prvaka, Charlesa Martina. Hearnu se ta ideja sviđa, a i Martina dobro poznaje iz meča u kojem je upravo njemu Anthony Joshua svojevremeno oduzeo svjetsku titulu.

"Volio bih vidjeti ga ponovno u ringu, bilo bi to dobro za boks, isto kao i povratak Andyja Ruiza. Charles Martin je dobra borba za Deontaya, u pitanju je odličan boksač. Da, Joshua ga je pomeo u dvije runde, no Charles se zna boriti i vjerujem da je bolji nego onda. Čak vjerujem da bi mogao pobijediti Wildera", kratko je iznio svoj stav Hearn.

On naporno radi na najvećem teškaškom meču i vjeruje da bi isti uskoro mogao biti organiziran. Za Wildera je još dodao kako se nada njegovom povratku pobjedama, nakon čega bi bio spreman za suradnju na nekom meču. Gledajući na rezime, Wilderu ne bi trebalo dugo da ponovno postane relevantan.

Linker
19. travanj 2024 02:28