UFC

Volkanovski priznao: ‘Nokaut od Islama je imao utjecaja na mene. Ovoga puta se neću tako brzo vratiti‘

Alexander Volkanovski 

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Ovo je definitivno pametna odluka i šteta što ju nije odnio i nakon nokauta od Makhacheva, a to ga je potencijalno koštalo titule u perolakoj kategoriji

Dva uzastopna poraza nokautom doživio je bivši vladar perolake kategorije, Alexader Volkanovski, u svoja posljednja dva nastupa. Tri poraza u posljednja četiri nastupa njegova su trenutna realnost, a mnogi će za to optužiti prekratke pauze između mečeva i ono kobno prihvaćanje ‘‘short noticea‘‘ protiv Makhacheva.

Iako je Volkanovski govorio kako on zna najbolje za sebe i kako se može brzo vratiti nakon nokauta od Makhacheva, sada je i sam shvatio da nije bio u pravu. Danas je rekao kako je to definitivno imalo ulogu u porazu od Topurije:

‘‘Ljudi će i dalje špekulirati i govoriti kako mi je brada otišla i kako nisam uzeo dovoljno dugu pauzu. Gledajte, moj tim je napravio odličan posao, ali ja nisam želio o tome razmišljati. Govorio sam sebi da to neće biti problem. Borio sam se kao da me se ne može dohvatiti, govorio sam si da se što prije želim boriti‘‘, rekao je Volkanovski na svom YouTube kanalu.

‘‘Bilo je zeznuto. Možda je uistinu imalo utjecaja na mene. Zbog toga ću sada sve shvatiti ozbiljnije. To su dva nokauta zaredom sada. Da tako kažem, ne namjeravam imati toliko brz povratak kao što sam imao nakon desetog mjeseca i te borbe protiv Islama‘‘, zaključio je.

Ovo je definitivno pametna odluka i šteta što ju nije odnio i nakon nokauta od Makhacheva, a to ga je potencijalno koštalo titule u perolakoj kategoriji. Naravno, onakav udarac Topurije bi ga noakutirao i da nije nedavno doživio nokaut od Islama, no definitivno je imao utjecaja u pripremama i oporavku.

Linker
20. travanj 2024 00:51