UFC

U roku od pola sata nakon osvajanja titule pet boraca prozvalo Prochazku: Javio se Glover, Hill, Ankalaev i ostali

Jiri Prochazka vs Glover Teixeira

 Suhaimi Abdullah/NurPhoto/Shutterstock Editorial/Profimedia
Svi žele to UFC zlato

Nešto više od pola sata trebalo je vrhu poluteške kategorije da krene prozivati novog prvaka nakon osvajanja titule. Jiri Prochazka je nakon pet rundi rata uspio pobijediti iskusnog Glovera Teixeiru gušenjem u petoj rundi borbe, postavši tako novi prvak.

Jedan od prvih je bio Glover. Na svom Twitter profilu je samo napisao: ''Revanš??' te označio Jiria, Danu Whitea i UFC. Ako gledamo realno, Glover je svakako svojim nastupom zaslužio revanš. U petu rundu je ušao vodivši na sudačkim karticama, no na samom kraju runde Jiri je našao način i prisilio ga na predaju.

Ni ostali izazivači nisu propustili priliku prozvati novog prvaka. Anthony Smith i Magomed Ankalaev, koji bi se u kavezu trebali sresti 30. srpnja (sedmi mjesec), također su na svojim Twitter profilima prozvali Jiria. Čak je i Dana u jednom od prethodnih intervjua izjavio kako bi pobjednik tog meča trebao biti sljedeći izazivač.

Bivši prvak i čovjek kojem je Glover uzeo titulu, Jan Blachowicz je također prozvao Jiria. ''Jiri, idemo. Bitka za Europu. Najveća borba u povijesti kontinenta'', kratko je napisao Jan.

''Pravi samuraj se bori protiv najtežih protivnika, a ne bira najlakše.'', riječi su Magomeda Ankalaeva.

Na posljetku, Jamahal Hill je također prokomentirao: ''Tako je, priča se piše sama za sebe. Čestitke prvaku ali se nemoj previše opustiti''.

Jiri je zaista postao 'vruća roba'. Bit će zanimljivo gledati rasplet situacije u poluteškoj kategoriji, te hoće li Dana ispuniti svoju riječ i priliku dati pobjedniku između Ankalaeva i Smitha, vidjet ćemo u budućnosti.

Linker
17. travanj 2024 10:14