UFC

(VIDEO) Prisjetimo se brutalnog lakta kojim je Jiri Prochazka izborio poziciju izazivača u poluteškoj kategoriji

Jiri Prochazka vs Dominick Reyes

 Screenshot (youtube, Ufc)
Jiri je brutalno nokautirao bivšeg izazivača Dominicka Reyesa

Jiri Prochazka nikako nije novo i nepoznato ime u borilačkim krugovima. Svojim čudnim i osebujnim stilom borbe, izgledom i metodama treninga plijeni pažnju fanova još iz dana kada je dominirao japanskim Rizinom, a mora se priznati kako je najveću pažnju ipak zadobio u zadnje dvije godine 'neredom' kojeg je napravio u poluteškoj kategoriji.

Na UFC 251 priredbi je debitirao protiv udarača Volkana Oezdemira kojeg je nokautirao u drugoj rundi te mu nanio prvi poraz nokautom u karijeri, dok je drugu spektakularnu pobjedu ostvario u petom mjesecu prošle godine kada je laktom iz okreta nokautirao Dominicka Reyesa.

Kao svojevrsnu uvertiru u večerašnji meč za titulu protiv veterana Glovera Teixeire, UFC je na svom YouTube kanalu postavio snimku upravo tog posljednjeg meča protiv Reyesa. UFC 275 održava se u noći sa subote na nedjelju u Singapore Indoor Staduimu u Singapuru, a početak glavnog dijela programa očekuje se oko četiri sata ujutro po našem vremenu.

Inače, Teixeira će po prvi puta braniti pojas nakon što ga je uzeo Janu Blachowiczu na UFC 267 priredbi kada ga je pobijedio gušenjem u drugoj rundi. S druge strane, Prochazka je trenutno u odličnom nizu od 12 pobjeda od kojih su dvije u UFC-u, a ostatak je ostvario u japanskom Rizinu gdje je bio i prvak u poluteškoj kategoriji.

Linker
18. travanj 2024 15:04