UFC

UFC 265 priredba dobila novi ‘co-main‘ nakon otkazivanja Amande Nunes

December 19: Jose Aldo interacts with media after the UFC Vegas 17 event at UFC Apex on December 19, 2020 in Las Vegas, Nevada, United States.
19 Dec 2020,Image: 577409078, License: Rights-managed, Restrictions: NO Argentina, Australia, Bolivia, Brazil, Chile, Colombia, Finland, France, Georgia, Hungary, Japan, Mexico, Netherlands, New Zealand, Poland, Romania, Russia, South Africa, Uruguay, Model Release: no, Credit line: ZUMAPRESS.com/MEGA/The Mega Agency/Profimedia
 ZUMAPRESS.com/MEGA/The Mega Agency/Profimedia
Priredba u Houstonu jučer je ostala bez jedne od borbi za pojas, a sada ima novu sunaslovnu borbu

Prvakinja UFC-ove bantam i perolake kategorije Amanda Nunes morala je otkazati borbu protiv Julianne Pene planiranu za 07. kolovoz i UFC 265 priredbu. Naime, prvakinja iz Brazila zarazila se koronavirusom i nije u mogućnosti nastupiti prema predviđenom rasporedu. Tako je priredba u Houstonu ostala bez jedne borbe za pojas, no glavna borba večer i dalje je obračun za privremenog prvaka teške kategorije između Ciryla Ganea i Derricka Lewisa. Borba Julianne Pene i Amande Nunes za prvakinju bantam kategorije trebala je imati ulogu sunaslovne borbe večeri, no UFC je morao izabrati novu opciju.

Borba rangiranih velteraša Michaela Chiese (#5) i Vicentea Luquea (#6) te obračun u bantamu između Josea Alda (#5) i Pedra Munhoza (#9) glavni su konkurenti za mjesto u ''co-main eventu''. UFC-ovi čelnici odlučili su se kako će to ipak biti borba Alda i Munhoza. Borba će se održati na tri runde kako je uostalom i planirano.

Meč u ženskoj slamka kategoriji između Tecie Torres i Angele Hill prebačen je s preliminarnog dijela priredbe na ''main card'', a izuzev spomenutih velteraša Chiese i Luquea, glavni dio rasporeda čini još jedna borba bantam kategorije. Casey Kenney i Song Yadong prema trenutnom rasporedu trebali bi otvoriti ''main card'' koji će započeti u nedjelju 08. kolovoza u četiri ujutro.

Nadamo se kako koronavirus ili nekakvi problemi s ozljedama i skidanjem kilaže neće dodatno osakatiti ovaj vrlo dobar event. Tjedan dana je preostalo, no prije toga slijedi nam UFC on ESPN 28 priredba koju predvode Sean Strickland i Uriah Hall.

Linker
25. travanj 2024 16:50