UFC

Ariel Helwani iznio zanimljivu teoriju: ‘Borba Sterlinga i Dillashawa je prebačena da dobiju manje PPV bodova‘

Ariel Helwani

 Screenshot (youtube, Mmafightingonsbn)
Zanimljiva je teorija, vrijedi pročitati

Renomirani MMA novinar Ariel Helwani vjeruje da se u UFC-u događa puno zlonamjernih financijskih poteza prema borcima, a ovog puta je iznio teoriju u vezi borbe Aljamaina Sterlinga i T.J. Dillashawa. Podsjećamo, UFC je premjestio njihovu borbu na UFC 280 priredbu, a originalno je trebala biti na UFC 279 koju predvode Diaz i Chimaev.

Nakon mjeseci drame i nepoznanica, neki dan smo napokon dobili vijest gdje će i protiv koga Nate Diaz odraditi svoju posljednju borbu u UFC-u. Na razočarenje mnogih, borit će se u devetom mjesecu protiv Khamzata Chimaeva.

U posljednjoj epizodi ‘The MMA hour-a‘, Ariela su u Q&A dijelu pitali koji je po njemu razlog takvog prebacivanja borbe. Odgovorio je da je UFC to namjerno napravio zato što ne vole Sterlinga i ne žele da dobije PPV dio zarade. UFC 280 je također PPV priredba, ali na njoj bi mogao dobiti manje bodova jer nastupa više ‘zvijezda‘ nego na 279.

‘‘Ne žele staviti Sterlinga i Dillashawa na taj card. Kao prvo, ne volje Sterlinga, a kao drugo, ne žele da dobije PPV bodove. Ne žele dijeliti taj kolač, platit će većinu novca Nateu i dati Sterlingu nešto bodova. Dakle, jadni Aljo i Dillashaw, stavili su ih na tu priredbu u Abu Dhabiju.‘‘

Nije isključeno da je ova teorija istinita jer će Sterling na UFC 280 sigurno dobiti manje PPV bodova zbog veće ‘konkurencije‘. No s obzirom na činjenicu da se on i Dana nikako ne podnose, moguće da je samo tražio neki razlog da ih kritizira.

Linker
24. travanj 2024 21:27