UFC

UFC 296 ostao bez zanimljivog meča u perolakoj kategoriji: Giga Chikadze otkazao je nastup u Vegasu, traži se zamjena

Giga Chikadze

 Marcus Stevens/Zuma Press/Profimedia
UFC-ov veteran Josh Emmett u potrazi je za novim protivnikom, samo 11 dana uoči eventa

Posljednji ovogodišnji UFC-ov event na papiru izgleda fantastično, ali 11 dana dijeli nas od tog eventa i naravno da će biti nenadanih otkazivanja mečeva.

Jedan zanimljiv meč otkazan je još sinoć, a radi se o okršaju rangiranih boraca unutar perolake kategorije. Nažalost, Giga Chikadze neće nastupiti na UFC 296 eventu.

Osmorangirani izazivač unutar perolake kategorije trebao se boriti protiv šestorangiranog Josha Emmetta. Međutim, Chikadze je iz zasad nepoznatih razloga otkazao svoj nastup u Las Vegasu, a UFC traži kasnu zamjenu za gruzijskog borca.

Vijest o otkazivanju meča potvrdio je i Josh Emmett putem svog Twitter profila, a odmah je upitao tko je spreman za 16. prosinca (12. mjesec. Nadajmo se da će UFC uspjeti pronaći zamjenu u ovako kratkom roku, ali Josh Emmett mogao bi biti primamljiva meta za mnoge borce.

38-godišnji američki borac trenutno je u seriji od dva uzastopna poraza, a veliku štetu pretrpio je u prošlom meču. Ilia Topuria deklasirao je Emmetta u šestom mjesecu ove godine, a početkom 2023., Emmett je izgubio i meč protiv Yaira Rodrigueza. Jasno je da se Joshu bliži kraj karijere, daleko je od svojih najboljih dana, ali i dalje drži visoko mjesto u poretku. Netko od nižerangiranih izazivača mogao bi ‘‘namirisati‘‘ priliku za skok u poretku.

Što se tiče Gige Chikadzea, Gruzijca ne ide s odrađivanjem mečeva u posljednje vrijeme. Gledali smo Chikadzea krajem osmog mjeseca na UFC-ovom eventu u Singapuru, a jednoglasnom odlukom sudaca tada je porazio Alexa Caceresa. No, prije meča s Caceresom, Chikadze je više od godinu i pol dana (18 mjeseci) izbivao iz kaveza. Pokušao je Giga odraditi dva meča u razmaku manjem od četiri mjeseca, ali očito mu to ovaj put neće poći za rukom.

Linker
28. travanj 2024 04:07